Condiții de călătorie în Turcia: test negativ de COVID-19, din 30 decembrie

1 1.949

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Turcia că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, persoanele care vor călători pe cale aeriană, pe cale rutieră, feroviară și maritimă, din 30 decembrie 2020, vor trebui să prezinte, după caz, la îmbarcare sau la intrarea în Turcia, un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea  în Republica Turcia.

Persoanelor care intenționează să călătorească în Turcia pe cale aeriană și care nu vor fi în măsură să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea intrării în Republica Turcia, nu li se va permite îmbarcarea.

Test molecular PCR cu rezultat negativ pentru COVID-19

Persoanele care intenționează să călătorească pe cale rutieră, de asemenea, vor fi nevoite să prezinte autorităților vamale un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea intrării în Republica Turcia.

În situația în care călătorii nu sunt în măsură să prezinte rezultatul testului, conform solicitării adresate de către autorități, aceștia pot intra pe teritoriul Turciei, cu mențiunea că li se va aplica măsura carantinei, pe o perioadă de 10 zile, la adresa de cazare declarată (casă, hotel etc.), urmând ca în a 7-a zi respectivii să se poată deplasa pentru a efectua un test molecular (PCR) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, în conformitate cu prevederile legale. În cazul în care rezultatul testului efectuat este negativ, persoanele în cauză vor putea ieși din carantină.

Se poate impune carantina instituționalizată pentru 10 zile

Persoanele care vor intra în Republica Turcia pe cale rutieră și care nu vor prezenta un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul Turciei și care nu dețin un loc de cazare (casă, hotel etc.) unde să poată efectua perioada de carantină prevăzută de lege, vor fi redirecționați, pentru efectuarea carantinei instituționalizate, timp de 10 zile, în funcție de locurile disponibile, în centre special amenajate, aparținând Direcțiilor de Sănătate din provincia de destinație.

Ulterior, în a 7-a zi de carantină, persoanele carantinate  se pot deplasa pentru a efectua un test molecular (PCR) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, în conformitate cu prevederile legale. În măsura în care rezultatul testului efectuat este negativ, persoanele în cauză pot ieși din carantină.

Test obligatoriu și carantină pentru cei ce călătoresc din Regatul Unit, Danemarca sau Africa de Sud

Persoanele care în ultimele 10 zile dinaintea sosirii în Turcia s-au aflat în Regatul Unit, Danemarca sau Africa de Sud, vor fi obligate să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore de la data intrării în Republica Turcia, și vor avea obligația de a intra în carantină pentru o perioadă de 10 zile, la adresa de domiciliu declarată (casă, hotel etc.).

În situația în care respectivele persoane nu dețin un loc de cazare (casă, hotel etc.) unde să poată efectua perioada de carantină prevăzută de lege, vor fi redirecționate, pentru efectuarea carantinei instituționalizate, timp de 10 zile, în funcție de locurile disponibile, în centre special amenajate de către Direcțiile de Sănătate din provincia de destinație.

Ulterior, în a 7-a zi de carantină, persoanele carantinate se pot deplasa pentru a efectua un test molecular (PCR) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, în conformitate cu prevederile legale. În măsura în care rezultatul testului efectuat este negativ, cetățenii în cauză pot ieși din carantină.

Testul este necesar inclusiv pentru tranzitul prin Turcia

Persoanele care vor tranzita Republica Turcia vor fi nevoite să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul Turciei, numai în măsura în care țara de destinație finală va solicita acest lucru. Totodată, respectivele persoane vor avea obligația să nu părăsească zona destinată tranzitului pe durata prezenței pe teritoriul Turciei.

Transportatorii / șoferii de tir nu sunt exceptați

Transportatorii și șoferii de tir nu sunt exceptați de la regulile anterior menționate, aceștia având, la rândul lor, obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul Turciei.

Singurele persoane exceptate de la măsura prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul Turciei, sunt copiii minori, cu vârsta sub 6 ani.

Mai multe informații pe imperatortravel.ro via sabah.com.tr.

Leave A Reply

Your email address will not be published.