blankblank

Condițiile de intrare în Grecia, după 14 mai, dată la care a început oficial sezonul turistic.

0 1.477

Începând de astăzi, Grecia deschide granițele tuturor ce doresc să călătorească în scop turistic. Din 14 mai, a început oficial sezonul turistic din Grecia. Pe tot timpul șederii în Grecia, turiștii trebuie să respecte măsurile existente în vigoare pentru limitarea răspândirii coronavirusului COVID-19. În continuare, în Grecia se poartă mască în toate spațiile publice și în mașină, excepție fac familiile.

Astfel, cei ce vor dori să călătorească în Grecia, începând de astăzi și până pe 24 mai, trebuie să respecte următoarele cerințe:

  • Test PCR negativ efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrare în Grecia. Informațiile esențiale trebuie să fie și în limba engleză. Este o măsură obligatorie pentru toți turiștii (inclusiv copiii cu vârsta peste 5 ani), indiferent de situația epidemiologică din țara de plecare.
  • Cei vaccinați cu ambele doze, după caz, și au trecut 14 zile de la rapel, pot călători în Grecia în baza certificatului de vaccinare (cu informații și în limba engleză), fără a mai avea nevoie de test. Grecia recunoaște următoarele vaccinuri: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca / Oxford, Novavax, Johnson + Johnson / Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.
  • Dovada unui test negativ nu este necesară dacă turistul și-a revenit din COVID în ultimele 9 luni. Acest lucru poate fi dovedit printr-un certificat de recuperare emis de o autoritate publică sau de un laborator certificat. O altă opțiune este certificatul unui rezultat pozitiv al testului molecular PCR, care confirmă faptul că titularul s-a recuperat de la infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel puțin 2 luni înainte de sosire și cel târziu cu 9 luni înainte de sosire.

Teste aleatorii la graniță

  • Fiecare călător care ajunge în Grecia, indiferent de certificatul pe care îl deține, poate fi supus unui control de sănătate prin selecție aleatorie. Dacă este selectat, verificarea este obligatorie. În caz contrar, se poate refuza intrarea acestuia în Grecia. Selecția se face pe baza sistemului EVA utilizat în vara lui 2020. Controlul constă în testarea rapidă cu test antigen de COVID-19. Dacă testul este pozitiv, turistul și partenerii de călătorie vor fi transportați la un hotel de carantină unde se va face un alt test, de data aceasta de tip PCR, pentru a confirma sau infirma testul. Dacă și testul PCR este pozitiv, carantina va fi de 10 zile, urmând să fie făcute alte teste. Cheltuielile de cazare vor fi suportate de statul grec.
  • Fiecare turist trebuie să completeze PLF (Passenger Location Form) până la cel târziu 23:59 a zilei de dinaintea călătoriei în Grecia.

Grecia nu condiționează accesul în țara de actul de vaccinare

Grecia ține să menționeze că accesul în țară nu e condiționat de actul de vaccinare, doar că certificatul de vaccinare valabil poate facilita foarte mult formalitățile la sosire. Cu toate acestea, în niciun caz certificatul de vaccinare sau un certificat de anticorpi nu este considerat „pașaport”.

Țările din care este permisă intrarea, în condițiile menționate anterior, fără cerința autoizolării ulterioară sunt: ​​țările UE și spațiul Schengen, SUA, Marea Britanie, Israel, Serbia, Emiratele Arabe Unite, Noua Zeelandă, Australia, Coreea de Sud, Thailanda, Rwanda, Singapore, Federația Rusă, Macedonia de Nord, Canada, Belarus, Bahrein, Qatar, China, Kuweit, Ucraina și Arabia Saudită.

Cetățenii non-UE sunt sfătuiți să aleagă zboruri directe către Grecia

Cetățenii non-UE sunt sfătuiți să aleagă zboruri directe către Grecia. În orice alt caz, călătorii ar trebui să respecte cerințele aplicate de țările de tranzit. Pasagerilor li se permite să intre în țară prin toate aeroporturile internaționale și porturile Patras, Igoumenitsa și Corfu.

Călătorilor li se permite să intre pe la granițele terestre Promachonas și Ormenio 24/24 ore și Evzonoi de la 07:00 la 23:00. Sunt permise croazierele și iahturile. Conexiunile maritime cu Albania și Turcia sunt restricționate temporar.

În concluzie, călătorie frumoasă și vacanță relaxantă în Grecia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.