Condițiile de călătorie în Luxemburg: test negativ de COVID-19 (PCR sau antigen)

0 1.350

Începând cu data de 29 ianuarie 2021 și până la 28 februarie 2021, toate persoanele care sosesc în Luxemburg, exclusiv pe cale aeriană, trebuie să prezinte un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, tipărit sau în format electronic, anterior îmbarcării în aeronava cu destinația Luxemburg.

Sunt acceptate atât testele moleculare tip PCR (efectuate cu maximum 72 de ore anterior îmbarcării), cât și testele rapide antigen. Această măsură se aplică atât cetățenilor străini, cât și cetățenilor luxemburghezi care au petrecut mai mult de 72 de ore în străinătate.

Suplimentar acestei măsuri, persoanele care sosesc din state din afara UE trebuie să efectueze un test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la sosirea pe aeroportul Findel/Luxemburg. Măsurile menționate anterior nu se aplică la frontierele terestre.

Persoanele care nu prezintă testul la intrarea în Luxemburg sau care refuză efectuarea acestuia la sosirea pe aeroportul din Luxemburg vor fi plasate în autoizolare/carantină pentru o perioadă de 14 zile.    

Categorii de persoane exceptate de la obligativitatea prezentării testului pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu condiția ca șederea acestora în Luxemburg să nu depășească 72 de ore:

  • Persoane cu atribuții în domeniul transporturilor (în exercitarea atribuțiilor de serviciu);
  • Pasagerii aflați în tranzit pe aeroportul Findel/Luxemburg;
  • Membrii corpului diplomatic, personalul organizațiilor internaționale sau persoane invitate de către aceste organizații în Luxemburg cu diferite ocazii, personal militar, personal umanitar și personal de protecție în exercițiu;
  • Persoane care efectuează o călătorie dus-întors cu avionul, cu o durată mai mică de 72 de ore, din Marele Ducat într-un stat membru al spațiului Schengen sau Uniunii Europene, cu condiția să nu fi părăsit spațiul Schengen sau teritoriul statelor membre ale UE în această perioadă.   

Compania aeriana LuxAir a introdus obligativitatea completării de către pasageri a unei declaraţii privind starea de sănătate. Formularul/Notification sur l’etat de santé avant l’embarquement.

Leave A Reply

Your email address will not be published.