Condițiile de călătorie în Bulgaria: test PCR COVID-19 negativ

0 3.320

Reamintim că, în conformitate cu legislaţia bulgară în vigoare, aplicabilă până la data de 30 aprilie 2021, cetățenii români care călătoresc în Republica Bulgaria trebuie să prezinte un test PCR negativ. Acesta trebuie efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Bulgaria. Este luată în calcul data efectuării testului, înscrisă în documentul respectiv.

Documentul care atestă rezultatul negativ al testului molecular tip PCR trebuie să conțină: numele și prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectuării testării, metoda testării, scrisă cu caractere latine (PCR) și rezultatul negativ (negative).

NU trebuie să prezinte un test PCR negativ următoarele categorii de persoane: șoferii de autobuz, angajați în transportul internațional de pasageri; șoferii autocamioanelor care efectuează transport internațional de mărfuri; membrii echipajelor navale; membrii echipajelor aeriene, care efectuează zboruri de la și către aeroporturi publice pe teritoriul Republicii Bulgaria și personalul tehnic asimilat; lucrătorii transfrontalieri; persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, când poate fi garantată părăsirea imediată a teritoriului Republicii Bulgaria.

Cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Bulgaria și care nu se încadrează în excepțiile de la măsura obligatorie a prezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 pot intra pe teritoriul Republicii Bulgaria numai prin anumite puncte de trecere a frontierei.

Dinspre România, numai prin punctele de trecere a frontierei de la Giurgiu-Ruse, Calafat-Vidin și Vama Veche-Durankulak, Turnu Măgurele–Nicopole și Bechet-Oriahovo – acest ultim punct fiind deschis în prezent doar traficului de marfă).

Informaţii cu privire la condiţiile de călătorie în Bulgaria se regăsesc pe site-ul MAE român (mae.ro), site-ul Ambasadei României la Sofia (sofia.mae.ro) şi pe această pagină de facebook.

Leave A Reply

Your email address will not be published.