Conditiile de calatorie in Finlanda: test gratuit de COVID-19 in aeroport si carantina voluntara de 10 zile.

1 986

În conformitate cu decizia Institutului finlandez de Sănătate Publică (THL), România a fost încadrată în grupul „țărilor roșii”, cu o incidență a cazurilor de COVID-19 de peste 25 la 100.000 de locuitori. Astfel, pasagerilor care sosesc din aceste „țări roșii” le sunt recomandate testarea la intrarea în Finlanda și, respectiv, carantina voluntară timp de 10 zile, la adresa de domiciliu sau reședință. Pasagerilor cu simptome vizibile le va fi impusă carantina timp de 14 zile.Test gratuit de COVID-19 în aeroport

Începând cu data de 1 octombrie, autoritățile finlandeze recomandă ferm cetățenilor care călătoresc în Finlanda din țări cu o rată a infecțiilor cu SARS-CoV-2 de peste 25 la 100.000 de locuitori, printre care și România, să efectueze un prim test COVID-19 gratuit, la aeroport.

În cadrul ședinței de guvern din data de 8 octombrie 2020, a fost luată decizia ca, începând cu data de 12 octombrie, perioada de autoizolare recomandată ferm cetățenilor străini care sosesc din țări cu o rată de infectare peste 25 la 100.000 de locuitori, printre care și Româniasă fie redusă de la 14 la 10 zile.

Nu se impune izolare pentru călătorii mai scurte de 72 de ore

Carantina voluntară recomandată ferm de autorități poate fi întreruptă după două teste negative, al doilea efectuat la cel puțin 72 de ore după intrarea în țară. Pasagerii care petrec mai puțin de 72 de ore în Finlanda nu trebuie să intre în autoizolare sau să efectueze al doilea test.

În perioada de carantină voluntară nu sunt permise deplasarea între locul de muncă și locul de reședință și nici frecventarea școlii. Guvernul finlandez are în vedere instituirea de sancțiuni pecuniare sau chiar privative de libertate pentru persoanele care nu respectă recomandarea de izolare la domiciliu la întoarcerea în Finlanda din statele cu risc ridicat de transmitere a virusului SARS-CoV-2.

Pasagerii care sosesc în Finlanda sunt informați cu privire la ghidurile finlandeze de igienă și de distanțare socială, la recomandarea de a evita contactul fizic cu grupurile de risc timp de 10 zile, precum și la tratament în caz de necesitate, iar în perspectivă despre instrucțiunile privind instalarea unei aplicații mobile.

Mai multe informații pe site-ul MAE!

Leave A Reply

Your email address will not be published.