OFICIAL: Lista tarilor aflate in zona galbena, stabilita de Romania pe 13 octombrie 2020.

5 28.652

A fost aprobată HOTĂRÂRE nr. 49 din 13.10.2020 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar pentru a fi aplicate pe durata acesteia în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19. Totodată a fost aprobată și lista cu țările și regiunile aflate în zona galbenă.Dacă săptămâna trecută, lista cuprindea 49 de state cu indice de infectare peste al României, iată că de data asta lista e mult mai scurtă.

Lista tarilor din zona galbena

Lista galbenă a fost redusă la 32 de țări și regiuni. Din Europa, regăsim Andorra, Armenia, Muntenegru, Cehia, Belgia, Olanda, Gibraltar, Spania, Franta, Marea Britanie, Islanda, Slovacia, Republica Moldova, Malta. Toți cei ce călătoresc din țările aflate în zona galbenă vor intra în izolare pentru 14 zile, dar cu următoarele mențiuni.

Se exceptează de la măsura carantinării persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat și vor dori să rămân pe teritoriul național o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore). Acestea trebuie să prezinte un test negativ pentru SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

Persoanele, care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

5 Comentarii
  1. Dana shaham says

    Locuiesc in israel ,am cetatenie romana dar pasaport israelian, mama mea locuieste in romania si posed apartament in iasi,Pot intra in Romania, in secventa situation de alerta fi cu mama in virsta de 95 ani, care ma solicita,? Multumesc

    1. Sorin Rusi says

      Se sta in carantina daca veniti acum din Israel…

Leave A Reply

Your email address will not be published.