Condiții de intrare și tranzit în Austria: Intrarea în Austria este permisă cu un test negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR)

3 13.435

Austria a actualizat condițiile de intrare și tranzit. Măsurile vor fi aplicate începând cu 30 septembrie ora 00.00, valabile până la 31 decembrie 2020.

Condiții de intrare și tranzit în Austria:

Pentru cetățenii români sau UE care vin din România, intrarea în Austria este permisă cu un test negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR), nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării probelor), în limba germană sau engleză. 

În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 10 zile unei carantine la domiciliu (sau într-o locație adecvată), imediat după intrarea în Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză.

Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării/carantinei este negativ, izolarea/carantina instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă. Minorii până la vârsta de 6 ani împliniți sunt exceptați de la efectuarea testului biologic molecular SARS-CoV-2. Acest regim se aplică inclusiv turiștilor români.

Dacă nu poate fi prezentat certificatul medical sau dovada sigură a unei cazări adecvate, intrarea în Austria este interzisă.

Pentru cetățenii terți (non-UE) care vin din România intrarea este permisă numai cu test negativ

Pentru cetățenii terți (non-UE) care vin din România intrarea este permisă numai cu test negativ, dar sunt obligați să între în carantină la domiciliu timp de 10 zile, pe cheltuiala proprie. Dacă nu pot demonstra existența unei locuințe adecvate pentru carantină, li se interzice accesul.

Persoane care dețin un drept de ședere/reședință în Austria sau într-unul din următoarele state: Belgia, Danemarca, Germania, Estonia, Finlanda, Franța (cu excepția regiunilor Île-de-France, inclusiv Paris, și Provence-Alpes-Côte d`Azur), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia (cu excepția regiunii de Nord și Lisabona), San Marino, Elveția, Slovacia, Slovenia, Suedia, Cehia (cu excepția regiunii Praga), Ungaria, Vatican, Marea Britanie, Cipru, pot intra liber în Austria dacă prezintă un document care să ateste dreptul de ședere / reședința într-una din aceste țări sau în Austria.

La intrarea în Austria, autoritățile vamale pot solicita inclusiv documente justificative care să ateste faptul că persoana/persoanele s-a/s-au aflat în ultimele 10 zile pe teritoriul statelor mai sus menționate.

Aceste măsuri nu se aplică transportatorilor profesioniști de mărfuri.

Tranzitul prin Austria este permis, fără oprire

Se permite în regim permanent tranzitul pe teritoriul Austriei, fără oprire, al cetățenilor români care au destinații din alte țări. Este posibil ca la frontieră să fie cerute documente justificative care să asigure intrarea în țara de destinație: domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc., precum și completarea unei declarații de intrare și  tranzit.

Mai multe informații pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe!

3 Comentarii
  1. Teodora says

    Buna ziua.eu am zbor spre Austria luni .02.11.am inteles care sunt condiitile de intrare urmand sa imi iau testul pe data de 30.10…vroiam sa intreb daca mai am nevoie de ceva.sper sa nu am nici surprize la intrarea in Romania.(ar trebui sa stau 5 zile in Austria).multumesc

    1. Sorin Rusi says

      In acest moment Austria nu e pe lista galbena a Romaniei, dar nu se stie ce va fi la urmatoarea actualizare. Din cele raportate de Comisia Europeana, Austria a depasit Romania la numarul de cazuri raportate la 100 000 de locuitori. Legat de intrarea in Austria, aveti mai multe informatii in articol si pe site-ul MAE.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.