Concorde MSN1, la muzeul Aeroscopia, Toulouse-Blagnac (foto / video)

Născut la Toulouse în 1969, Concorde a fost mândria Franţei şi a Regatului Unit timp de 35 de ani. Cu toate că a fost scos din sistemul operaţional în 2003, Concorde încă se află în sufletele multor iubitori şi pasionaţi de avioane.

1 403
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.
()

Citiţi: Concorde – povestea unui avion lansat înainte de vreme

Concorde MSN1 la muzeul Aeroscopia

La sfârşitul acestui an, muzeul aeronautic Aeroscopia îşi va deschide porţile. Va fi amplasat la Toulouse-Blagnac, iar iubitorii de avioane pot admira mai multe aeronave emblematice din istoria aviaţiei, printre care şi Concorde.

Citiţi: 10 ani de la retragerea aeronavelor Concorde (video)

Concorde MSN1 este una dintre puţinele unităţi construite la Toulouse. A zburat pentru prima dată la 6 decembrie 1973. A participat la programul de testare, iar apoi a ajuns avion prezidenţial până la 19 aprilie 1985, când a făcut ultimul zbor spre Toulouse.

Aeroscopia beneficiază de un sprijin financiar în valoare de 3.5 milioane EUR, bani ce vin de la Airbus, iar Concorde va fi una dintre principalele piese ce vor fi expuse alături de A300 şi A400M.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

1 comentariu
  1. […] Iubitorii de avioane pot admira aeronave ca: Aero Spacelines 337GST Super Guppy (F-BPPA/2), Aerospatiale/BAC Concorde 101 (F-WTSB), Airbus A300B4-203 (F-WUAB), Airbus A400M (F-WWMT), Sud Aviation SE 210 Caravelle 12 (F-BTOE), […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.