Coronavirus: Măsuri speciale luate de aeroporturile din România împotriva răspândirii epidemiei cu noul Coronavirus

Coronavirus: Măsuri speciale luate de aeroporturile din România împotriva răspândirii epidemiei cu noul Coronavirus

1 637

Zilele acestea, este efervescență maximă în Europa pe seama epidemiei cu noul Coronavirus. Italia devine epicentrul epidemiei în Europa. Potrivit celui mai recent bilanţ, 89 de cazuri au fost înregistrate în Lombardia (în regiunea Milano), 25 în Veneto (în zona Veneţia), 9 în Emilia-Romagna (în jurul Bologna), 6 în Piemont (Torino), la care se adaugă 3 în regiunea Roma (Lazio).

Ministerul Sănătății a anunțat și niște măsuri speciale pe care le-a luat sau le va lua. Dar nu am înțeles prea multe din aceste măsuri. Însă am aflat mai multe de la aeroporturi. Ținând cont că România este conectată de Italia prin intermediul a zeci de zboruri săptămânale, aeroporturile ar trebui să ia măsurile necesare și suplimentare pentru împiedicarea răspândirii epidemiei.

Măsuri speciale luate de aeroporturile din România

În teorie, cam toate aeroporturile trebuie să urmeze un protocol în cazul pasagerilor care călătoresc din Italia spre România. La Aeroportul Internațional Henri Coandă, situația stă cam așa.

Până la stabilirea unor măsuri suplimentare din partea autorităților din domeniul sănătății publice, pasagerii care sosesc din zonele din Italia afectate de coronavirus (pentru moment, zborurile din Milano, Bergamo, Treviso, Torino) vor intra în țară pe fluxul destinat zborurilor charter. La intrarea ân țară, acești pasageri vor completa un chestionar cu datele de identificare și alte informații relevante. Ei vor fi asistati de personalul medical al DSU.

Mai jos aveți formularul tipizat pe care pasagerii trebuie să-l completeze.

Aceste măsuri au fost luate și de aeroporturile din Bacău, Iași, Suceava, Craiova, Timișoara, Cluj. ATENȚIE!!! În carantina de 14 zile vor intra doar pasagerii care au avut interacțiuni cu persoane bolnave sau care au intrat în contact cu zonele afectate de coronavirus din Italia. Acești pasageri vor fi izolati în centre specializate. În unele cazuri se va recomanda și carantina de 14 zile la domiciliu.

Poate fi puțin pentru situația alarmantă din jurul acestei epidemii. Dar vorbim de un flux de mii de pasageri, care călătoresc între Italia și România. Cum pot fi controlați și ce ar trebui să se întâmple cu toți acești pasageri?

Voi ce credeți că ar trebui să se facă? Cum ați încerca voi să preveniți răspândirea epidemiei în situația de față?

1 comentariu
  1. […] Măsuri speciale luate de aeroporturile din România împotriva răspândirii epidemiei cu… […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.