blank

City Airlines, o nouă subsidiară Lufthansa

0 540

Compania aeriană Lufthansa va lansa la jumătatea anului 2023 o nouă subsidiară, recunoscută sub numele de City Airlines. Va avea sediul la Munchen și va opera zboruri medium-curier.

Anunțată în urmă cu un an, noua companie aeriană City Airlines nu are încă o dată oficială de lansare. Știm doar că va avea sediul pe aeroportul München-Frantz Josef Strauss și va opera o flotă de avioane Airbus cu un singur culoar, probabil model A319 care pot găzdui 24 de pasageri în clasa Business și 102 în Economy.

„ Suntem încântați să oferim zboruri zilnice de la baza noastră din München către marile orașe europene și zone îndepărtate. Fiind o nouă companie aeriană a Grupului Lufthansa, combinăm calitatea Lufthansa și experiența Lufthansa CityLine cu dinamismul unei companii tinere”.

”În spatele companiei se află „o echipă foarte profesionistă” în cockpit și cabină, care se caracterizează atât prin antrenament și pregătire conform standardelor Lufthansa, cât și prin marea sa diversitate. În zonele administrative și tehnice, lucrăm în strânsă coordonare cu Lufthansa CityLine și Lufthansa Group”.

Lufthansa, membră Star Alliance, a explicat în martie 2022 că noul AOC (certificat de operator aerian) ar urma să „protejeze” locurile de muncă a 250 de piloți, care au rămas fără job după închiderea Germanwings. De fapt, indiciile din piață ne arată că noua companie aeriană renaște din cenușa Germanwings, inclusiv ca politică operațională.

Leave A Reply

Your email address will not be published.