blank

AIRPORT VISIT TOUR – un program de succes destinat copiilor și tinerilor

0 346

În intervalul 30 ianuarie – 15 martie 2023, aproximativ 250 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani, au vizitat cele două aeroporturi bucureștene – Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu – în cadrul programului educativ de succes „AIRPORT VISIT TOUR”. Până la finele anului școlar 2022-2023, sunt programate acțiuni similare pentru alți 500 de copii.

AIRPORT VISIT TOUR

Prin acest proiect, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti îşi manifestă deschiderea către educație, în scopul facilitării cunoaşterii şi înţelegerii specificului activităţii aeroportuare: rolul şi importanţa aeroportului în transportul aerian, distincţia aeroport – companie aeriană – companie de handling, activităţi specifice de aeroport, orientarea în aeroport, experiența de pasager, istoria aviației românești etc.

Vizitele sunt ghidate şi vizează atât zona de operaţiuni aeriene, cât şi terminalele de pasageri. Participanţii află lucruri inedite despre operaţiunile la sol (tractare/push back, dirijarea aeronavelor la pozițiile de staționare) și asistă la derularea unor astfel de operațiuni. De asemenea, se prezintă infrastructura de aeroport (piste, platforme de staţionare aeronave, căi de rulare, terminale de pasageri, sisteme de îmbarcare/debarcare prin aviopunţi etc.).

Utilajele şi echipamentele pot fi văzute în acțiune

Utilajele şi echipamentele pot fi văzute în acțiune, iar meseriile specifice unui aeroport pot fi identificate și ele în teren, prin vizitarea unor locuri de muncă. Orientarea într-un aeroport, în calitate de pasageri, pregătesc vizitatorii pentru viitoarele lor călătorii cu avionul. Istoria aviației românești, pionierii români ai aviației, istoria celor două aeroporturi bucureștene, dar și a primei companii aeriene transcontinentale – Compagnie Franco – Roumaine de Navigation Aerienne (CFRNA) — reprezintă repere temporale pentru orice vizitator, indiferent de vârstă, cu atât mai mult pentru cei foarte tineri.

Programul atrage anual un număr impresionat de cereri, în special în intervalele în care în școli se organizează „Săptămâna altfel”; din cauza numărului foarte mare de solicitări, grupurile care nu au putut fi programate în acest an se vor putea înscrie pentru anul 2024 în perioada 1 – 31 octombrie 2023, la adresa [email protected]

Reamintim că proiectul AIRPORT VISIT TOUR a fost lansat în 2010, iar până în prezent aproximativ 4000 de copii din Capitală și din țară au vizitat cele două aeroporturi bucureștene. Vizitele ghidate au fost suspendate pe durata pandemiei de Covid 19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.