Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Cipru desfășoară o campanie națională de testare gratuită antigen a angajaților

0 222

Conform normelor adoptate recent de Ministerul cipriot al Sănătății, pentru a asigura monitorizarea permanentă a situației epidemiologice de pe teritoriul cipriot și a permite relaxarea progresivă a măsurilor restrictive adoptate în contextul pandemiei COVID-19, continuă campania de testare gratuită și obligatorie antigen a angajaților.

Campania de testare se va desfășura în următoarele condiții:

➢ Angajatorii (sectorul privat)/responsabilii de departamente sau birouri (sectorul public) sunt responsabili pentru coordonarea operațiunilor de testare rapidă a angajaților, care se va desfășura în mod obligatoriu și cu frecvență săptămânală.

➢ În acest scop, se vor folosi teste antigen, care permit depistarea rapidă a potențialelor cazuri de infectare.

➢ În întreprinderile cu maximum 3 angajați, va fi testat tot personalul.

➢ În întreprinderile cu 4-10 angajați, vor fi testate cel puțin 4 persoane.

➢ În întreprinderile cu peste 11 angajați, vor fi testate cel puțin 4 persoane sau 20% din totalul salariaților, în funcție de numărul acestora.

➢ Testarea se va desfășura în cadrul unităților mobile specializate din fiecare district, conform planificării stabilite de către angajator, angajații fiind obligați să se prezinte la data și ora fixată în prealabil.

➢ Lista unităților mobile este revizuită zilnic și poate fi consultată pe portalul Internet dedicat al guvernului cipriot (vă recomandăm varianta în limba neogreacă).

Măsura se aplică prioritar intreprinderilor care își reiau activitatea în contextul măsurilor de relaxare progresivă a restricțiilor. Este o procedură pentru a permite reîntoarcerea tuturor angajaților la lucru în condiții de siguranță!

Leave A Reply

Your email address will not be published.