Accidentul elicopterului care a dus la moartea lui Kobe Bryant a fost cauzat de deciziile slabe ale pilotului.

0 1.047

Conform raportului final al Consiliului Național de Siguranță în Transporturi (NTSB) al SUA, accidentul elicopterului care a dus la moartea jucătorului de baschet Kobe Bryant, a fiicei sale de 13 ani, Gianna, și a altor șase persoane, pe 26 ianuarie 2020, a fost cauzat de deciziile slabe ale pilotului.La scurt timp după ce pilotul a anunțat că va urca la 1.200 de metri pentru a ridica elicopterul deasupra ceții groase, elicopterul Sikorsky S-76B, înregistrat N72EX, a intrat pe un viraj la stânga și a plonjat într-o zonă deluroasă lângă Calabasas, Los Angeles (California).

Experții indică, de asemenea, alegerea pilotului de a nu depune un plan de zbor de urgență și de a nu ateriza la aeroport mai apropiat pentru a aștepta schimbarea condițiilor meteorologice. Acest lucru ar fi putut fi cauzat de „presiunea auto-indusă de pilot pentru a satisface nevoile de călătorie ale clientului”. Ancheta nu a constatat nicio defecțiune la elicopter.

În ciuda experienței sale (peste 8.500 de ore de zbor, inclusiv 1.250 cu elicopterul Sikorsky S-76), decizia pilotului de a continua „să zboare în condiții meteorologice nefavorabile, care au dus la dezorientarea sa spațială și la pierderea controlului elicopterului, au condus la acest accident fatal. ”

Vanessa Bryant, văduva jucătorului, depusese o plângere în urma accidentului împotriva Island Express, operatorul elicopterului, pentru că a permis zborul să aibă loc în ciuda ceații. Cu toate acestea, NTSB a concluzionat că, în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile, vizibilitatea a fost suficient de bună pentru a permite pilotului să zboare, menținând în același timp contactul cu solul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.