Alertă de călătorie în Slovacia: coduri portocaliu și galben de ninsori și vânt

0 180

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Slovacă că Institutul slovac de Meteorologie și Hidrologie a emis, pentru perioada 11 februarie, ora 05:00 – 13 februarie 2021, orele 23:59, un cod portocaliu de vânt, precipitații sub formă de ninsori abundente şi temperaturi scăzute pentru regiunile din sud-estul Slovaciei, în imediata vecinătate cu Ungaria și Ucraina.

Pentru celelalte regiuni ale Republicii Slovace este în vigoare un cod galben de vânt și ninsori până la data de 13 februarie orele 23:59.

Autoritățile slovace avertizează că circulația rutieră pe întreg teritoriul țării este îngreunată din cauza condițiilor meteorologice severe. Pentru informații actualizate cu privire la starea vremii din R. Slovacă, se recomandă consultarea site-ului www.shmu.sk.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Bratislava: +421902411268. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, cu un caracter de urgență, au la dispoziție atât numărul unic de urgență 112, cât și numărul telefonului de permanență al misiunii diplomatice a României în Slovacia: +421904956358.

Leave A Reply

Your email address will not be published.