Chicago – Sarajevo cu Eastern Air Lines, din 28 mai 2021.

0 171

Eastern Air Lines a anunțat prima rută transatlantică, care va zbura de la Chicago la Sarajevo, în Bostnia și Herțegovina. Mișcarea îndrăzneață vine în timp ce operatorul din SUA continuă să urmărească oportunități de extindere profitabile în afara piețelor pe care le-a deservit până în prezent și care sunt bine deservite de ceilalți operatori.

Începând cu 28 mai, Eastern va opera curse între Aeroportul Internațional O’Hare din Chicago și Aeroportul Internațional Butmir din Sajarevo. Va fi o cursă săptămânala și va fi operată pe tot parcursul sezonului estival, până pe 5 septembrie 2021. Aceasta zbor va marca atât primul zbor al lui Eastern Air Lines din Chicago, cât și primul zbor peste Atlantic operat de compania aeriană.

vineri: 2D972 Chicago 19:05 – 11:05 Sarajevo +1
duminică: 2D973 Sarajevo 08:00 – 12:00 Chicago

Zborurile vor fi operate cu aeronave de tip Boeing 767. Transportatorul cu sediul în Pennsylvania are în flotă 12 aeronave, dintre care 9 aeronave Boeing 767, astfel: 2 x Boeing 767-200 și 7 x Boeing 767-300.

Chicago – Sarajevo va fi prima cursă a Eastern Air Lines din Chicago, cât și primul zbor peste Atlantic.

Prețurile biletelor încep de la 898 USD/segment, destul de mult pentru un zbor transatlantic, având în vedere că există alternative mai ieftine de zbor din SUA spre Bostnia și Herțegovina. Totuși, prețul biletelor include și bagajele de cală de până la 70lb (31 kg).

Eastern Air Lines a lucrat din greu pentru a găsi oportunități în ultimii ani. Anul trecut, compania aeriană a început zboruri regulate din Miami și New York JFK spre Guayaquil, în Ecuador. Compania aeriană are planuri de extindere în Ecuador, deoarece intenționează să zboare din Miami și New York spre Quito, capitala țării, începând cu luna mai a acestui an. În plus, vor fi adăugate la rețeaua operaționalăși zboruri de la Los Angeles la Guayaquil, dar această rută nu are încă o dată de început stabilită.

În acest an, compania aeriană se va extinde și în Uruguay, deoarece va începe să opereze zboruri de la Miami la Montevideo în luna iunie. American Airlines a suspendat recent serviciul de patru zboruri săptămânale de la Miami la Montevideo, invocând cerere redusă din această perioadă.

Cât de profitabile vor fi toate aceste zboruri noi, rămâne de văzut. La fel va fi și modul în care Eastern va încerca să mențină planurile strategice într-un mod care să fie durabil din punct de vedere economic. Deocamdată un singur lucru este sigur: Eastern Air Lines încearcă să-și găsească locul pe hartă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.