blank

Autoritățile din Franța pregătesc un proiect de lege pentru prelungirea utilizării Health Pass

0 475

Premierul francez, Jean Castex, a anunțat că autoritățile țării pregătesc un proiect de lege pentru prelungirea Health Pass. Potrivit ziarului francez Le Parisien, noul proiect de lege pentru extinderea unei astfel de cerințe va fi prezentat Consiliului de Miniștri, pe 13 octombrie.

Comentând decizia, Castex a spus că, deși ar putea părea paradoxal extinderea regulii permisului de sănătate chiar atunci când toată lumea vorbește despre reducerea restricțiilor, cetățenii trebuie să păstreze permisul atunci când participă la evenimente sau când merg în anumite locuri pentru a evita o creștere a numărului de infecții cu COVID-19.

Extinderea proiectului de lege vine la sugestia președintelui Emmanuel Macron, care a spus că restricțiile ar putea fi relaxate în unele zone în care ratele de infecție cu coronavirus sunt în scădere.

Health Pass a fost introdus în luna iunie de către autoritățile țării. Anterior, Parlamentul a aprobat un proiect de lege care impune tuturor persoanelor din țară să dețină un certificat de vaccinare, dovada recuperării după boală sau un rezultat negativ al unui test de coronavirus care să fi fost efectuat recent. Fără dovadă, cetățenii nu pot avea acces în baruri, restaurante, spitale, centre comerciale, avioane, trenuri și așa mai departe.

Chiar dacă cei care dețin un rezultat negativ al unui test de coronavirus care să fi fost efectuat recent se încadrează în aceleași reguli ca și cei care au fost vaccinați, Macron a sugerat ca toată populația trebuie să fie vaccinată, deoarece este mai convenabil să prezentați un certificat de vaccinare, decât să plătești și să efectuezi un test COVID- 19 la fiecare 48 de ore.

Turiștii trebuie să dețină certificatul pentru a li se permite accesul în anumite locuri și pentru acces la anumite servicii. Este valabil și certificatul digital COVID UE.

„Permisul de sănătate” este implementat ca parte a planului național de redeschidere. Face posibilă limitarea riscurilor de răspândire a epidemiei, reducerea la minimum a probabilității de contaminare în situații de risc și, prin urmare, presiunea asupra sistemului de sănătate. În același timp, permite desfășurarea anumitor activități în aer liber.

În plus, cu excepția populației adulte, începând cu 30 septembrie, cerința de permis de sănătate va deveni obligatorie și pentru toți tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani care doresc să participe la anumite evenimente.

Minorii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani au nevoie doar de acordul unui părinte pentru a fi supuși testelor sau pentru a se vaccina împotriva COVID-19. În timp ce cei cu vârsta peste 16 ani pot decide singuri dacă vor să se vaccineze. Pe baza cifrelor recente furnizate de guvernul francez, aproximativ 50 de milioane din populația țării a primit cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.