Cerere mai mare și bilete de avion mai scumpe în perioada festivalului Untold

1 495

Clujul și-a adjudecat două dintre cele mai mari festivaluri din țară, Electric Castle și Untold. Publicul lor optează în număr din ce în ce mai mare să ajungă la festival cu avionul.Conform estimărilor Vola.ro, în săptămânile festivalurilor aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a înregistrat cu până la 40% mai mulți călători decât într-o perioadă normală.

Luna iulie, cea mai aglomerată și scumpă din an pentru zborurile spre Cluj-Napoca

Două dintre cele mai mari festivaluri din Europa, Untold și Electric Castle, au transformat luna iulie în cea mai aglomerată și scumpă din an, pentru călătoriile cu avionul la Cluj-Napoca.

În perioada 30 iulie – 4 august 2019 (săptămâna festivalului Untold) au aterizat pe aeroportul din Cluj-Napoca cu 40% mai mulți călători față de săptămâna precedentă, în timp ce în perioada 15 – 21 iulie 2019 (săptămâna Electric Castle) au aterizat pe aeroportul din Cluj-Napoca cu 37% mai mulți călători față de săptămâna precedentă.

Biletele de avion s-au rezervat încă din luna noiembrie 2018

În cazul ambelor festivaluri, zborurile au început să se ocupe încă din luna noiembrie 2018. Primele rezervări de bilete de avion pe perioada festivalului Untold au fost făcute încă de pe 11 noiembrie 2018, ziua în care au fost anunțate datele ediției din 2019.

Este vorba despre o rezervare de 4 persoane, pe ruta București – Cluj-Napoca și retur, cu Tarom, în valoare de 452 euro – 113 euro de persoană  (taxe și bagaje incluse).

Primul bilet de avion cu destinația Cluj-Napoca în perioada desfășurării festivalului Electric Castle a fost cumpărat pe 21 noiembrie, ziua în care au fost anunțați primii artiști care urmau să concerteze pe scena festivalului. Prețul biletului pe ruta București – Cluj-Napoca (și retur) a fost de 123 euro, pentru un zbor cu Tarom.

Cerere mai mare și bilete de avion mai scumpe în perioada festivalului Untold

Turiștii care și-au dorit să participe la festivalurile din vestul țării au plătit între 80 și 401 de euro pentru biletul de avion. Dacă pentru biletele de avion cu date de călătorie în perioada festivalului Electric Castle prețul mediu a fost de 158 euro, în timpul festivalului Untold prețurile au fost cu până la 20% mai mari.

În medie, un bilet dus-întors pe ruta București – Cluj-Napoca în perioada festivalului Untold a costat circa 194 de euro.

Cu siguranță, cele 2 festivaluri vor avea loc și în 2020. Așa cum au făcut unii dintre petrecăreți, este bine să vă rezervați cazarea și transportul din timp. Imediat cum au fost anunțate datele evenimentelor, rezervați-vă biletele de avion pentru că locurile sunt limitate, iar prețurile cresc de la o rezervare la alta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.