În perioada festivalurilor de la Cluj, cea mai solicitată rută a fost București – Cluj-Napoca

0 383

Majoritatea biletelor dus-întors, în perioada festivalurilor, au fost pe ruta București – Cluj-Napoca. Iar printre orașele de plecare s-au numarat și Constanța, Nisa, Varșovia, Veneția, Bruxelles, Milano și Londra.

În perioada festivalului Untold, cererea a fost mai mare si bilete de avion au fost mai scumpe.

București – Cluj-Napoca, cea mai solicitată rută în perioada festivalurilor

În mod normal, pentru o vacanță, termenul mediu pentru rezervarea biletelor de avion este de aproximativ 6 săptămâni. În cazul festivalurilor, turiștii și-au rezervat în proporție covârșitoare biletele de avion cu aproximativ 2 săptămâni înainte de eveniment.

Conform analizei realizate de Vola.ro, aproximativ 5% dintre rezervările atât pentru Electric Castle, cât și pentru Untold au fost făcute încă din 2018, 10% au făcute în primele luni din anul 2019 și aproximativ 30% au fost făcute în lunile mai-iunie 2019.

Peste 50% dintre rezervările de bilete de avion pentru festival se fac last minute

Dintre călătoriile în perioada festivalului Electric Castle, 53% au fost rezervate în luna iulie, iar pentru cele din perioada festivalului Untold, 60% au fost rezervate în luna iulie, 2019, cu doar câteva săptămâni înainte de startul evenimentelor.

Cel mai scump bilet de avion vândut pentru perioada festivalului Untold a costat 401 euro (preț pentru o persoană) și s-a înregistrat pe ruta București – Cluj Napoca și retur, cu Tarom. Biletul a fost cumpărat pe 31 iulie. Cel mai scump bilet de avion spre Cluj-Napoca, vândut pentru perioada Electric Castle, a costat 340 de euro (ruta București – Cluj-Napoca, cu Tarom) și a fost cumpărat pe 10 iulie.

94% dintre rezervări au fost achitate cu cardul.

Cele mai multe rezervări au fost făcute pentru călătorii individuale. 73% dintre rezervările din perioada festivalurilor au fost făcute pentru o persoană, 20% pentru bilete de cuplu și doar 7% pentru grupuri.

Conform datelor Institutului de Statistică, Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca este al doilea din țară după numărul de pasageri, primul fiind aeroportul „Henri Coandă” Otopeni.

Peste 30 de zboruri zilnice aterizează la Cluj-Napoca și alte aproximativ 35 de zboruri zilnice decolează de la Cluj-Napoca, dintre care aproximativ 5 curse zilnice spre București, dar și spre orașe din afara țării precum Munchen, Frankfurt, Istanbul sau Varșovia.

Topul zilelor: între 15 și 20% dintre festivalieri au sosit la Cluj-Napoca în ultima zi de festival

18% dintre festivalierii, care au călătorit cu avionul la Electric Castle, au sosit la Cluj-Napoca pe 16 iulie, chiar în prima zi de festival. În timp ce 17% dintre ei au aterizat pe 19 iulie, zi în care cap de afiș au fost cei de la Florence & The Machine.

15% dintre călători au ajuns la Cluj-Napoca în ultima zi de Electric Castle, pentru a-i vedea pe cei de la Thirty Seconds to Mars.

Foto cover: iconcert.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.