blank

Cele mai spectaculoase și frumoase cascade din lume.

1 4.838

Una dintre cele mai liniștitoare creații ale Naturii este cascada. Este miraculos cum apele curcătoare și-au săpat drum în piatră și e uimitor cum în anumite zone se dezlănțuie peste stânci. Prin definiție, cascada este o cădere de apă, situată în general pe traseul unei ape curgătoare.

Cu toții poate ați auzit de Cascada Niagara, aflată la granița dintre SUA și Canada. Poate ați auzit de Cascada Bigar din România, frumoasă prin contopirea cu natura. Dar în lumea asta sunt zeci, poate chiar sute de cascade ce merită admirate. În articolul de astăzi vrem să vă aducem în atenție 10 cascade, poate cele mai frumoase și interesante. Nu facem un clasament pentru că ne este greu să le ordonăm. Toate merită atenția chiar și prin prisma fotografiilor.

Cele mai spectaculoase cascade din lume.

Atunci când am început să descopăr frumusețile lumii, mi-am creat un bucketlist, o listă care conține toate orașele și obiectivele turistice din lume pe care vreau să le vizitez în această viață. Pe bucketlist se află și aceste cascade spectaculoase.

Cascadele Plitvice, Croația

Cascadele Plitvice, Croația

În partea muntoasă a Croației se află Parcul Național Plitvice. Rezervația este zonă protejată ce se întinde pe 296 de kilometri pătrați. Relieful este variat – stânci, păduri, lacuri, râuri, cascade și peșteri subterane, idar din 1979, parcul a fost adăugat pe lista obiectivelor protejate de UNESCO.

În parcul național găsim două dintre cele mai frumoase cascade din lume: Veliki Slap (78 de metri înălțime) și Galovacki Buk (25 de metri înălțime). Zona are o semnificație istorică și in prezent, este unul dintre cele mai importante obictive turistice din Croația.

Cascada Bigăr, România

Update: Cascada Bigăr s-a prăbușit!

Cascada Bigăr este una dintre cele mai spectaculoase cascade din lume, ce impresionează prin forma sa unică. Cascada este formată de un izvor de apă subterană care se scurge pe un perete de calcar, înalt de peste 7 metri, acoperit integral cu mușchi. Într-un top internaţional realizat în 2013 cu cele mai frumoase cascade ale lumii, cascada Bigăr se află pe locul unu ca unicitate.

Cascadele Elakala, Statele Unite

Cascadele Elakala, Statele Unite

Cascada Elakala se află în parcul de stat Blackwater Falls, lângă Davis, în Virginia de Vest. Această cascadă este rezultatul râului Shay Run ce cade în Defileul Blackwater.

Cascadele, căci sunt de fapt patru, se află în Parcul de Stat Blackwater Falls și sunt destul de populare printre fotografi, cu accesul ușor pentru prima cascadă și trafic relativ scăzut al celorlalte cascade din serie. Cascadele au o înălțime de 11 metri și sunt ușor accesibile din traseele parcului. Este a doua cea mai populară cascadă din parc. Din traseul principal în parcul Elakala există un pod peste prima cascadă care oferă o vedere panoramică minunată.

Cascada Niagara – Statele Unite și Canada

Este cascada cu cel mai mare volum de apă de pe continentul nord-american și probabil cea mai cunoscută de pe planetă, cea mai vizitată, cea mai mediatizată și cea mai utilizată în filmele de la Hollywood. Primește anual peste 20 de milioane de turiști.

Toronto se află la mai puțin de 2 ore distanță cu mașina, și în apropriere de Buffalo – din statul american New York. Se află pe cursul râului Niagara și unește 2 lacuri, Ontario și Erie, ambele incluse în seria marilor lacuri interconectate nord-americane, cunoscute sub numele de Great Lakes (5 lacuri din care fac parte Ontario, Erie, Huron, Superior și Michigan).

Cascada Seljalandsfoss, Islanda

Cascada Seljalandsfoss, Islanda

Seljalandsfoss este doar una din cascadele pe care le găsim în insula nordică, dar cea mai importantă. Obiectiv turistic remarcabil, este accesibil de-a lungul Hringvegur (sau Drumul 1), cu locuri special amenajate pentru a o putea vizita.

În spatele celor 60 de metri de perdea de apă se găsește o peșteră. De asemenea, vulcanul Seljalandsfoss se găsește pe râul Seljalands -ce izvorăște din vulcanul Eyjafjallajökull – care a provocat întreruperea activăților aeriene în Europa în 2010.

Cascada Angel, Venezuela

Situată în Venezuela, Angel este considerată cea mai înaltă cascadă din lume, având 979 de metri, dar formată din mai multe revărsări consecutive. Este de 15 ori mai mare față de Niagara, ca o comparație. Apa provine din râul Churun. Pentru a putea admira această cascadă, trebuie să luați un avion până în orășelul Canaima, iar apoi să faceți o plimbare de o zi cu barca. Însă efortul merită cu siguranță.

Cascada Kaieteur, Guyana

Cascada Kaieteur, Guyana

Cascada Kaieteur este ascunsă în pădurea amazoniană din Guyana. Conform specialiștilor, aceasta este considerată ca fiind cea mai mare cascadă formată dintr-o singură cădere de apă, ce are 226 de metri înălțime. Ca să o puteți admira în toată splendoarea ei, trebuie să faceți un zbor cu avionul din orașul Georgetwon și să o admirați din zbor.

Cascada Yosemite, California, SUA

Cascada Yosemite este a cincea cea mai înaltă cascadă din lume și cea mai înaltă din America de Nord. Este situată în Parcul Național Yosemite. Apa ce se revarsă provine din topirea zăpezilor. Pentru a o putea admira la volum maxim, programați-vă călătoria în sezonul de vară.

Cascadele Ruby, Tennessee, SUA

Chiar lângă Chattanooga, Cascada Ruby este recunoscută ca fiind cea mai înaltă și mai adâncă cascadă subterană din SUA. Situată la 1120 de metri adâncime, în interiorul Muntelui Lookout, este accesibilă publicului. Drumul spre această cascadă începe cu un lift ce coboară 26 de etaje sub pământ și se continue cu mersul pe jos de-a lungul unei peșteri.

În timp ce cascada este naturală, locul este învăluit într-un joc impresionant de lumină cu led-uri colorate. Cu adevărat, este o cascadă impresionantă și unică.

 Cascada Ban Gioc, Vietnam

 Cascada Ban Gioc este poziționată pe trei niveluri și susținută de peisajele de un verde luxuriant. Se află în Vietnam, la graniță cu China, și este recunoscută ca fiind cea mai mare din Asia. Căderile de apă sunt alimentate de râul Quay Son, care împarte cele două țări, iar sunetul apei care se repede peste cele trei niveluri se poate auzi de la depărtare.

Cu siguranță în lume sunt mult mai multe cascade speciale, spectaculoase și uimitoare. Unele sunt speciali prin modul în care s-au format, altele sunt spectaculoase prin contrastul apei cu vedetația și mediul înconjurător, unele sunt uimitoare prin sunetul scos. Noi am ales 10 dintre ele. Dacă și tu cunoști alte cascade, te încurajăm să lași cu un comentariu cu numele lor. Iar dacă ai vizitat una sau mai multe dintre aceste cascade, lasă-ne povestea și experiența ta într-un comentariu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.