Aeroportul Abu Dhabi a lansat un program de testare rapidă pentru toți pasagerii care sosesc în Abu Dhabi.

0 673

Aeroportul Abu Dhabi, în parteneriat cu Pure Health și Tamouh Healthcare, a lansat un program de testare rapidă PCR gratuit pentru toți pasagerii care sosesc în Abu Dhabi (cu excepția celor în tranzit) și cu rezultate primite în mai puțin de 90 de minute, prin SMS.Noul laborator RT-PCR, de ultimă generație, efectuează testele în cadrul Aeroportului Internațional Abu Dhabi (AUH) pentru a facilita procedurile de călătorie, dar și pentru a facilita procedura de carantinare, dacă este cazul. Laboratorul are capacitatea de a testa peste 20.000 de călători și personal pe zi.

Toți pasagerii care sosesc la Aeroportul Internațional Abu Dhabi prin terminale 1 și 3 vor fi testați la centrul de testare AUH PCR. Rezultatele testelor Covid-19 vor fi trimise prin SMS sau WhatsApp, și vor fi disponibile și pe aplicația mobilă Alhosn. Pasagerii pot părăsi aeroportul după primirea rezultatului negativ al testului PCR.

Pasagerii care primesc un rezultat negativ al testului PCR negativ și care sosesc din țări care se află pe lista verde, prezentată de guvernul din Abu Dhabi, nu vor trebui să se autoizoleze. Cei care sosesc din țări care nu figurează pe lista „verde” vor trebui să se autoizoleze pentru o perioadă de zece zile. În această perioadă, ei vor purta o brățară de carantină care va fi montată la cortul de testare PCR de pe aeroport.

Pasagerii care tranzitează prin aeroport nu vor fi testați înainte de plecarea spre destinațiile finale.

Laboratorul, dezvoltat și operat de Pure Health, și unitatea de asistență medicală pentru pasageri, dezvoltată de Tamouh Healthcare din Emiratele Arabe Unite, vor avea capacitatea de a testa peste 20.000 de călători pe zi. Facilitatea de 4.000 de metri pătrați va funcționa non-stop cu până la 190 de angajați.

Lansarea serviciilor de testare rapidă Covid-19 urmează introducerii de cătreAeroportul Abu Dhabi a unei game cuprinzătoare de măsuri de siguranță pe Aeroportul Internațional Abu Dhabi, inclusiv o echipă special pregătită de ambasadori de wellness ce au fost instruiți pentru a sprijini pasagerii, răspunzând la întrebările cele mai frecvente legate de menținerea sănătății în timpul călătoriei, încurajând distanțarea socială și furnizând echipamente de protecție individuală (EPI).

În plus, aeroportul a implementat ascensoare touch-less, tuneluri de sterilizare SterixEco Gates, camere cu scanare termică, precum și camere cu capacitate de recunoaștere facială care alertează personalul dacă pasagerii sau vizitatorii aeroportului prezintă simptome de Covid-19 sau nu poartă măști.

Leave A Reply

Your email address will not be published.