Cascada Bigăr s-a prăbușit – între superlativ și neputință!

1 2.571

Am aflat cu tristețe că una dintre cele mai frumoase cascade din lume, recunoscută sub numele de cascada Bigăr, s-a prăbușit. Renumitul obiectiv turistic s-a prăbușit sub privirile turiștilor aflați în zonă. Vestita cascadă se afla în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.Cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale

Romsilva a anunțat că nefericitul eveniment a avut loc din cauza naturale. Reprezentanții regiei susțin că travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni și greutate, iar luni cascada a cedat sub propria greutate.

E ușor să spunem că natura și-a urmat cursul și că prăbușirea a avut loc din cauza naturale, dar oare acest eveniment neplăcut putea fi prevenit? Nu putem da noi verdictul și nici nu ne putem baza pe speculații. Aici așteptăm răspunsuri de la cei avizați și responsabili cu întreținerea regiunii.

Oare cascada Bigăr chiar era un loc de basm?

Cascada Bigăr s-a aflat într-un con de umbră până prin 2013, când o fotografie a cascadei a ajuns la „The World Geography”, un site care se ocupă de subiecte legate de geografie, natură, destinaţii turistice neobişnuite. În plus, într-unul din topuri realizate de „The World Geography”, cascada Bigăr fost desemnată una dintre cele mai frumoasă din lume.

Ulterior, jurnaliştii de la Huffington Post au publicat un articol pe baza topului întocmit de „The World Geography”, în care se spunea despre cascadă că este “un loc magic, desprins parcă din basme”, menționează Digi24.

Oare cascada Bigăr chiar era un loc de basm? Sau poate fotografii profesioniști au știut să surprindă cele mai frumoase cadre din unghiurile ideale? Aici părerile sunt împărțite și așteptăm din partea voastră opiniile personale.

Cert este că această cascadă a reușit să atragă sute de mii de turiști din țară și de peste hotare. Era unul dintre puținele locuri promovate la nivel internațional și numele României a fost pus pe harta multora dintre cei ce ne-au vizitat țara.

Ne place sau nu ne place, surparea cascadei Bigăr poate fi considerată o tragedie pentru turismul românesc, țara noastră pierzând încă un o biectiv turistic foarte important, la fel cum în decursul anilor a pierdut și altele. Dacă unele clădiri și monumente pot fi recondiționate și făcute să strălucească din nou, iată că o cascadă nu poate fi reclădită peste noapte.

Vă las să admirați fotografii cu frumoasa cascadă, făcute până să se prăbușească!

FOTO: Ciprian Floare
FOTO: ViitorPlus-Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă
cascada-bigar
FOTO: Sherise VD

Voi ce alte cascade impresionante cunoaște din România și care credeți că merită să fie promovată pe plan internațional?

Leave A Reply

Your email address will not be published.