blank

Cele mai frumoase și renumite 10 plaje din Bulgaria

1 7.837

Nu mai e o noutate faptul că majoritatea românilor aleg tot destinațiile din Europa pentru vacanțele din 2022. Poate că încă nu se simt confortabil să călătorească pe distanțe mai lungi în această perioadă încertă, dar cu siguranță sunt dispuși să profite de vacanțele pe care le-au tot amânat.

V-am povestit despre superbele insule grecești, cu plajele sale premiate și obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratați dacă ajungețipe tărâmul zeilor. V-am spus și despre minunatele stațiuni din Antalya, unde puteți să vă relaxați ca un adevărat pașă otoman, sau cele mai frumoase obiective turistice pe care trebuie să le vedeți când vizitați țara cafelei la nisip.

În topul preferințelor românilor sunt și stațiunile din Bulgaria, cu ale sale plaje frumoase și premiate, despre care vă vom povesti mai jos.

Cele mai renumite 10 plaje de pe litoralul bulgăresc.

De-a lungul celor 378 de kilometri de pe litoralul Mării Negre din Bulgaria, se găsesc orașe magice și plaje aurii sărutate de soare precum Sozopol, Nisipurile de Aur sau Sunny Beach. Iată cele mai bune plaje care nu trebuie ratate când călătoriți pe țârmul bulgăresc.

Burgas Beach

Plaja Burgas
Plaja Burgas

Burgas este unul dintre cele mai importante orașe din Bulgaria și găzduiește cel mai mare port din țară. Conexiunile terestre și aeriene cu Aeroportul Internațional Burgas fac ca orașul să fie în sus și în topul turiștilor. Populația, turismul și semnificația industrială au crescut continuu în ultimii ani.

În ceea ce privește muzeele, datorită gamei largi de oferte, Burgas a fost numit unul dintre cele mai active orașe din țară. Dar oferta nu include doar locuri culturale pentru toate gusturile și vârstele, fiind una dintre cele mai importante stațiuni de vacanță de pe coasta Mării Neagre, orașul Burgas are locuri excelente pentru scufundări și una dintre cele mai mari plaje din Bulgaria: plaja Saxa, care ocupă – fără îndoială – majoritatea litoralului orașului. Răspândită pe mai mult de 5 kilometri, plaja este plină de baruri cosmopolite decorate asemănător cu cele din Caraibe.

Sozopol Beach

Sozopol este unul dintre cele mai vechi și mai fermecătoare orașe din Bulgaria. Este situat la doar 35 de kilometri sud de Burgas. Rătăcind pe străzile istorice ale orașului vechi, care au fost construite pe o peninsulă artificială care iese în larg, se simte ca și cum ai călători înapoi în secolul al XVII-lea. Urmând stilul arhitectural al Mării Negre, Sozopol a păstrat străzile originale pavate cu piatră, iar clădirile din lemn au rămas intacte.

Orașul găzduiește, de asemenea, plaja largă Harmani și plaja Town mai mică, două dintre plajele de top ale Mării Negre. Plaja orașului este cea mai populară plajă printre turiști datorită priveliștilor panoramice ale orașului vechi. Se poate accesa din promenada principală a orașului.

Pasarela de la malul mării, plină de magazine de suveniruri și restaurante în aer liber, este cel mai bun loc pentru a vă bucura de „shopka salata” bulgară tradițională (шопска салата). Având în vedere toate acestea, această plajă ar putea fi cel mai bun loc pentru cuplurile care caută o vacanță relaxantă pe plajă.

Capul Kaliakra și Bolata Beach

Plaja Bolata
Plaja Bolata

Mai mult decât un sat, Kaliakra face parte dintr-o rezervație naturală și arheologică. Printre cele menționate anterior, aceasta este cea mai nordică plajă a coastei bulgare a Mării Negre. Stâncile, ce au o înălțime de peste 60 de metri, formează o peninsulă stâncoasă și oferă vederi spectaculoase asupra litoralului bulgar.

Plaja Bolata se află la aproximativ 4 kilometri de Kaliakra și aici merg în principal familiile locale. Plaja are forma unui mic golf înconjurat de masive stâncoase cu deschideri de peșteră care creează o formă semi-circulară perfectă.

Zona include, de asemenea, una dintre puținele rezervații marine bulgare. Mai multe bărci private și iahturi ancorează pe debarcaderul scurt în timpul zilelor de vară.

Varna și Nisipurile de Aur

Varna este un oraș care trebuie vizitat atunci când ajungeți în Bulgaria. Există o mulțime de streză, o moștenire din perioada comunistă bulgară și fațade de clădiri care urmează stiluri arhitecturale importate din Europa de Vest.

Una dintre primele stațiuni bulgare de pe coasta Mării Negre, Varna este numită și „capitala Mării Negre” atât pentru semnificația culturală, cât și pentru cea economică. În zilele noastre, portul modern, gara și aeroportul internațional fac legătura cu peste 35 de țări și 100 de orașe din întreaga lume. Orașul are, de asemenea, o plajă cu nisip negru, care se întinde pe mai mult de 3 kilometri. Plaja este plină de baruri și terase, chiar lângă zona verde „Primorski”.

Economia orașului este în creștere, turismul venind în principal din țările vecine, cum ar fi România, la doar câțiva kilometri distanță, Ucraina și Moldova, țările din Balcani și Turcia, țări care se învecinează cu națiunea, atât pe partea de vest, cât și pe cea de sud.

Cu toate acestea, localnicii preferă să conducă 15 kilometri pentru a ajunge la plaja cu nisipuri de aur de 4 kilometri (Zlatni Pyasatci), una dintre cele mai populare plaje din Bulgaria. Uneori, descrisă și ca una dintre cele mai bune din Europa, plaja poate fi accesată cu autobuzul sau cu mașina, urmând drumul Republicii I-9 (Републикански път I-9), principalul drum din estul Bulgariei care urmează linia de coastă a Mării Negre.

Central Beach Balchik

Central Beach Balchik
Central Beach Balchik

Balchik ar putea fi descris ca fiind mic și minunat. În timp ce mulți oameni îl văd ca pe un loc idilic pentru a-l vizita în vacanța, localnicii se tem că s-ar putea transforma în curând într-o destinație masivă de petrecere în sezonul estival. În ultimii ani, au fost construite zeci de noi locuințe secundare și apartamente de vară, ceea ce a sporit turismul.

Balchik este într-adevăr atât de fermecător încât chiar și Regina Maria a României a construit un palat cu peste 65.000 de m2 de grădini care îl înconjoară. Palatul este, de asemenea, plin de simboluri din diferite religii din cauza interesului ei personal pentru teologie.

La fel ca majoritatea celorlalte stațiuni balneare din Bulgaria, Balchik are și propria sa plajă unde să vă bucurați de zilele de vară. Cea mai mare plajă, „Central Beach”, este situată la periferia orașului, chiar după terminalul Balchik Pristanishte, terminalul portului orașului. Cu toate acestea, plaje mici pot fi găsite de-a lungul frumoasei promenade bulgărești de 2.2 kilometri. Majoritatea au și propriul lor bar pe plajă.

Nesebar Beach și Sunny Beach

Uneori descrisă ca „Perla Mării Negre”, Nesebar a primit statutul de „sit al patrimoniului mondial” al UNESCO în 1983 datorită numeroaselor și bine conservate clădiri istorice din orașul vechi. Orașul a fost sub stăpânirea greacă, bizantină și otomană. Acest amestec de culturi și stiluri arhitecturale a transformat orașul vechi din Nesebaăr într-unul dintre cele mai romantice orașe de pe coasta bulgară. Construite în jurul străzilor înguste, în zilele noastre clădirile centenare servesc drept puburi și magazine de cadouri pentru turiști.

La aproximativ 3.5 km distanță de Nesebar, Sunny Beach a devenit cea mai populară plajă, atât în ​​rândul turiștilor, cât și al localnicilor. Datorită celor 8 kilometri de nisip fin și auriu, Sunny Beach este considerată cea mai mare și fabuloasă plajă din țară. Sunny Beach are, de asemenea, unele dintre ultimele dune de nisip naturale din țară, făcând împrejurimile și mai spectaculoase.

Cu toate acestea, nu este cel mai bun loc atunci când cauți un sejur relaxant. O mulțime de restaurante, echipamente pentru sporturi nautice, corturi de închiriat și unele dintre cele mai nebune cluburi de noapte din țară sunt aliniate una după alta de-a lungul promenadei.

Irakli Beach

Irakli Beach
Irakli Beach

Una dintre singurele plaje cu adevărat sălbatice rămase în Bulgaria, plaja Irakli se află într-o zonă protejată la aproximativ 5 kilometri de orașul Emona. Râul Chaya întâlnește Marea Neagră aici, împărțind plaja în două părți diferite și creând o lagună frumoasă. Ambele părți au un alt nume, zona de nord numită Irakli și zona de sud cunoscută sub numele de Chaya.

Este o plajă fenomenală pentru cei care caută singurătate, nisip, natură și chiar nudism. Aceasta este, la urma urmei, o plajă nudistă. Deci, dacă doriți să vă bronzați peste tot, acesta ar fi un loc excelent pentru a merge.

În plus, campingul gratuit este permis și pe această plajă, un lucru foarte distractiv de făcut într-o noapte fierbinte de vară. Plaja Irakli, care găzduiește o mulțime de păsări și creaturi marine, este una dintre cele mai bune plaje din Bulgaria pentru observatorii sălbatici. În același timp, artiștii, activiștii și naturaliștii sunt pasionați și de această plajă.

Sinemorets Beach

Un sat stațiune la malul mării, în colțul sud-estic al coastei bulgare a Mării Negre, Sinemorets se află aproape de granița cu Turcia. Acesta este un sat foarte mică, găzduind puțin peste 200 de oameni, așa că nu vă așteptați la o nebunie de viață de noapte sau atracții turistice majore aici. În schimb, există o natură extraordinară în Parcul Natural Strandzha, din care satul face parte.

Cu toate acestea, Sinemorets este o destinație din ce în ce mai populară în Bulgaria. Anterior, o destinație favorită pentru familii, este, de asemenea, populară printre artiști și alte persoane creative din Sofia. Acest lucru a dus la o atmosferă primitoare și relaxată.

De fapt, există două plaje în Sinemorets. Plaja principală, cunoscută sub numele de Butamyata, se află pe partea de est a satului și găzduiește o brutărie și pizzerie și un bar pe plajă. La nord de sat se află Sinemorets Veleka Beach, care este chiar la gura râului Veleka, o plajă absolut superbă, dar care nu are facilități.

Karadere Beach

Karadere Beach
Karadere Beach

Pentru și mai multă singurătate, vă recomandăm să vă îndreptați spre plaja Karadere, una dintre puținele plaje din Bulgaria neatinse de turismul de masă. Deși este la doar 5 kilometri de Byala și Goritsa, este încă destul de îndepărtat. Singurul mod de a ajunge la el este printr-un drum de pământ accidentat, iar când ajungeți acolo, nu există niciun fel de facilități. Fără electricitate, apă, servicii de telefonie mobilă.

Este locul perfect pentru a scăpa de stresul zilnic și pentru a petrece o zi sau două bucurându-vă de compania persoanei iubite și de natură. Totul este sălbatic, de la apă, la aer, și până la băile de noroi.

Plaja Karadere este una dintre cele mai bune plaje din Marea Neagră din Bulgaria pentru camping gratuit pe plajă. Puteți ridica cortul chiar pe plajă sau în pădure chiar deasupra țărmului. Aceasta îl face o destinație populară în rândul călătorilor plini de spirit, inclusiv artiști, iubitori de natură, pasionați de sporturi nautice și nudiști. Nu vă mirați să auziți chitare și bongouri cântând până târziu în noapte.

Silistar Beach

Chiar la sud de Sinemorets se află plaja Silistar, care face parte, de asemenea, din Parcul Natural Strandzha și una dintre cele mai mari plaje din Riviera Bulgariei. La fel ca plaja Karadere, aceasta este o plajă relativ îndepărtată și nu atât de ușor de accesat. Un drum de pământ de 1 kilometru printr-o pădure de coastă oferă acces la această plajă de nisip, care are aproximativ un kilometru lungime și 50 de metri lățime.

Chiar dacă este destul de retras, există unele facilități pentru vizitatori, cum ar fi un camping de bază. Farmecul plajei Silistar rezidă în această îndepărtare. Nu veți vedea oameni făcând focuri sau bând cantități abundente de bere aici, spre deosebire de stațiunile mai mari din Bulgaria. Totuși, vă puteți aștepta la vizionarea faunei sălbatice, la condiții excelente de scufundări și la nudiști. Campingul este permis și aici.

Cu siguranță sunt și alte plaje frumoase în Bulgaria. Dacă ați descoperit un asemenea loc minunat și considerați că merită să fie menționat în acest articol, asteptăm pozele voastre pe paginile noastră de Instagram sau Facebook sau puteți sa ne menționați în postările voastre.

Acestea fiind spuse, vă dorim o vară plină de călătorii și relaxare :)!

Leave A Reply

Your email address will not be published.