10 dintre cele mai frumoase insule din Spania

1 6.002

Spania are unele dintre cele mai frumoase insule din Europa. Cele mai populare insule spaniole sunt împărțite în mod egal între Insulele Baleare și Insulele Canare. Toate au caracteristici unice, împreună cu apa caldă și limpede și plajele sălbatice și neatinse. De la strălucirea și frumusețea naturală a Ibizei, la vulcanii măturați de vânt din Tenerife, există ceva pentru fiecare călător în insulele Spaniei.

Insule din Spania

La Gomera

La Gomera este una din cele șapte insule principale din Insulele Canare. Situată în Oceanul Atlantic, în partea de vest a arhipelagului, insula aparține provinciei Santa Cruz de Tenerife și are capitala la San Sebastian de la Gomera, unde se afla sediul Cabildo Insular, adică sediul guvernului local.

La Gomera, la fel ca restul insulelor Canare, este o insulă vulcanică, cu o vechime de circa 12 milioane de ani. Punctul cel mai înalt al insulei este reprezentat de vârful Garajonay, care are o altitudinea de 1.487 m și care aparține Parcului Național. Pe insulă cresc peste 100.000 de curmali.

Una dintre cele mai mici dintre Insulele Canare, La Gomera a fost locul din care Cristofor Columb și-a început călătoriile. Pe insulă se poate ajunge cu feribotul din Tenerife și este un loc bun pentru vacanțe. Are un climat excelent și o mare varietate de plante unice, fiind o zonă frumoasă, împădurită, cu numeroase peisaje unice oferite de stâncile și cascadele insulei. Insula nu este dezvoltată pentru turism, deci nu este o zonă aglomerată.

Menorca (Minorca)

Menorca este una dintre Insulele Baleare aflate în Marea Mediterană. Numele Menorca (sau „Insula Mică”) provine de la dimensiunea mai redusă, față de insula situată în apropiere, Mallorca (care înseamnă „Insula Mare”). Menorca are o populație de aproape 100.000 de locuitori. Cel mai înalt punct, numit El Toro sau Monte Toro („Taurul” sau „Muntele Taurului”), se află la o altitudine de la 358 m peste nivelul mării.

Menorca este o insulă mai puțin dezvoltată și un loc bun pentru o vacanță pe plajă departe de mulțime. Are mai multe plaje decât orice altă insulă spaniolă, deci există șanse mari ca vizitatorii să găsească una izolată pentru ei înșiși. Alături de peisajul nealterate, sunt monumente preistorice care datează din 1300 î.Hr.

Formentera

Formentera este insula cea mai mică dintre insulele Baleare și împreună cu insula Ibiza, fac parte din insulele Pituitare (Illes Pitiüses). Insula are o lungime de 19 km, este situată în Marea Mediterană la aproximativ 3 km sud de Ibiza. Localitățile mai importante de pe insulă sunt Sant Francesc Xavier, Sant Ferran de ses Roques, El Pilar de la Mola și La Savina. Pe cele mai multe ștranduri de pe insulă este admis nudismul.

Formentera este o insulă mică situată la sud de Ibiza și bine cunoscută pentru plajele sălbatice, curate și cu nisip alb. Se poate ajunge din Ibiza cu barca și există un serviciu regulat de pasageri din Spania continentală. Acesta este locul în care familiile și iubitorii de natură merg pentru o vacanță de plajă relativ izolată. Cu toate acestea, în sezonul de vârf din iulie-august, insula atrage un număr mare de turiști. Există o stâncă dramatică, La Mola, cu un far care merită văzut.

Fuerteventura este renumit pentru vânturile puternice și este un loc popular pentru kite surfing și wind surfing. Părți ale insulei sunt bine dezvoltate pentru vacanțe pe plajă, iar alte locuri sunt neatinse. Este, de asemenea, renumit pentru dunele sale largi de nisip și peste 150 de plaje. Corralejo, un oraș din vârful de nord al insulei, este considerat a avea cele mai bune plaje.

Lanzarote

Lanzarote este cea mai estică insulă din Arhipelagul Insulelor Canare. Se află la aproximativ 125 km de coasta Africii și la 1.000 km de Peninsula Iberică. Cu o arie de 845,9 km², Lanzarote este cea de-a patra insulă ca suprafață dintre cele șapte insule Canare, după Tenerife, Fuerteventura și Gran Canaria. Este o insulă vulcanică apărută acum 20 de milioane de ani.

În prezent turismul este foarte dezvoltat. Cel mai mare și mai apreciat centru turistic de pe Lanzarote este Puerto del Carmen, la origine un vechi sat pescăresc. Lanzarote are un peisaj vulcanic puternic pe un sfert din insulă, după o erupție vulcanică din 1730, care este Parcul Național Timanfaya. Parcul are un bar și un restaurant unde carnea este gătită la foc subteran. Alte atracții sunt Muzeul Balenelor și Delfinilor și Mirador del Rio, un punct de belvedere cu o vedere spectaculoasă.

La Palma

La Palma, cu numele complet „San Miguel de la Palma”, este insula cea mai de nord-vest dintre insulele mari ale arhipelagului Insulelor Canare și este una din cele 17 comunități autonome ale Spaniei. Are o lungime de aproximativ 42 de kilometri și o lățime de 28 de kilometri, fiind a cincea insulă ca mărime din arhipelag.

Insula aparține provinciei spaniole Santa Cruz de Tenerife.

Capitala insulei este orașul Santa Cruz de La Palma, oraș situat pe coasta de est a insulei. Cel mai mare oraș de pe insulă se află pe coasta de vest a insulei și se numește Los Llanos de Aridane. Pe insulă se vorbește limba spaniolă, cu influențe latino-americane. Deține o vegetație bogată și multe frumuseți naturale, insula fiind supranumită „isla bonita” (insula frumoasă) sau „isla verde” (insula verde).

La Palma este cea mai apropiată insulă de Maroc. Are un aeroport internațional și feriboturi zilnice spre Tenerife. La Palma are peisaje spectaculoase și este, de asemenea, un loc bun pentru excursii și drumeții. Cel mai mare crater din lume se află în centrul insulei și drumeții cu ghid sunt disponibile în zonă. Există și alte excursii organizate pentru a admira numeroasele peisaje vulcanice uimitoare.

Gran Canaria

Gran Canaria este o insulă ce face parte din arhipelagul Insulelor Canare, cu o suprafață de 1.560,1 km², fiind ca mărime a treia insulă din arhipelag, după Tenerife și Fuerteventura. Insula are o formă aproape circulară cu diametrul de circa 50 de kilometri, iar lungimea totală a plajelor ajunge până la 136 de kilometri.

Capitala insulei este orașul Las Palmas de Gran Canaria

Capitala insulei este orașul Las Palmas de Gran Canaria, care este și centrul turismului, un oraș cosmopolit și unul dintre cele mai mari porturi ale Spaniei. Orașul a fost fondat în anul 1478 de către Juan Rejon. Fostul sediu al guvernului insular, Casa de Colon, se află în Vegueta, cel mai vechi cartier din Las Palmas. Stilul arhitectural al orașului încântă ochii vizitatorilor. De pe conul vulcanic Montana de Aruca pot fi observate numeroase plantații de bananieri de pe insulă.

Gran Canaria are unul dintre cele mai mari orașe din Spania. Las Palmas de Gran Canaria se află pe coasta de nord-est a insulei și este o destinație de vacanță bine dezvoltată pe plajă. Insula are multe tipuri diferite de peisaje, inclusiv dune de nisip maiestuoase, munți cu trasee de ciclism, plaje și o lume subacvatică dens populată. Există locuri excelente de scufundări, golf, școli de surf și drumeții către remarcabilele sate rupestre din centrul insulei.

Mallorca (Majorca)

Mallorca este cea mai mare insulă spaniolă, fiind localizată în partea de vest a Mării Mediterane, la 170 de kilometri de coastă unde este situată Barcelona și face parte din arhipelagul Insulelor Baleare. Numele derivă din latinescul „Insula Maior”, care se traduce prin insula mare, în comparație cu insula Menorca, care este insula mică. Capitala insulei, Palma, este și capitala regiunii autonome a Insulelor Baleare. Limbile oficiale sunt catalana și spaniola.

Mallorca este cea mai mare dintre insulele spaniole, fiind bine dezvoltată pentru turismul pe plajă pe țărmurile sudice, dar are și unele peisaje magnifice în partea de nord a insulei. Zona Alcudia are, de asemenea, stațiuni de plajă, în special pentru familii și trasee frumoase de ciclism de-a lungul stâncilor și ale căilor montane. Există un festival de jazz anual organizat pe coasta de est, precum și plaje mai mici și terenuri de golf. Micile orașe montane și mănăstirile ascunse din nordul Munților Tramuntana sunt fermecătoare și înconjurate de peisaje spectaculoase și priveliști ale insulei Mallorca.

Tenerife

Tenerife este cea mai mare dintre Insulele Canare și cea mai populată a arhipelagului și a Spaniei. Santa Cruz de Tenerife este capitala și reședința guvernului insulei. Insula Tenerife este deservită de 2 aeroporturi, Tenerife North Airport si Tenerife South Airport, este centrul turistic și economic al arhipelagului.

Al doilea oraș ca mărime după numărul de locuitori este San Cristóbal de La Laguna, singurul oraș din Insulele Canare care a fost declarat Patrimoniu al Umanității de UNESCO. Insula deține și un alt obiectiv catalogat de UNESCO ca Patrimoniu al Umanității. Parcul Național Teide (din anul 2007 este al doilea parc al lumii ca număr de vizitatori), se află pe vulcanul Teide, la o altitudine de 3.718 m înălțime și este cel mai înalt munte din Spania.

Insula este cunoscută la nivel internațional și pentru Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife

Insula este cunoscută la nivel internațional și pentru Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife considerat al doilea ca mărime din lume și declarat petrecere de interes turistic internațional. De asemenea, insula posedă o arhitectură variată, de la cea colonială, până la adevărate monumente de arhitectură contemporană, cum este edificiul Auditoriului din Tenerife.

Tenerife este bine dezvoltată pentru turism și o destinație de vacanță pe plajă foarte populară. Este renumit pentru viața de noapte interesantă și site-urile excelente de scufundări. Există, de asemenea, multe sporturi nautice disponibile, inclusiv surfing, windsurfing, parascending și jet-ski. Pentru cei care iubesc munții, există drumeții pitorești de-a lungul munților stâncoși și o telecabină către cel mai înalt vârf din Spania. Drumeții pot urca și ei pe munte, dar este o adevărată provocare.

 Ibiza

Ibiza este o insulă din arhipelagul Insulelor Baleare, fiind a treia insulă ca mărime, iar împreună cu insula Formentera alcătuiește grupa Insulelor Pitiuse sau „Insulele pinilor”. Este numită și „Insula Albă” pentru arhitectura sa, fiind situată în partea de vest a Mării Mediterane.

Capitala insulei este orașul Ibiza. În catalană, care este și limba locală, alături de castellană, insula și capitala ei se numesc Eivissa. Insula face parte din patrimoniul UNESCO, fiind remarcată pentru biodiversitate și cultură.

Ibiza este renumită pentru cluburile de noapte, petreceri și plaje. Ibiza Town și San Antonio sunt cele mai populare locuri pentru viața de noapte. Nu încep decât după ora 19:00 și rămân deschise până dimineața devreme. În timpul zilei, există o piață în stil carnaval, unde se pot achiziționa alimente proaspete și obiecte de artizanat, dar unde pot fi admirate și peisaje naturale frumoase. Cova de Can Marca este o uriașă peșteră naturală care merită văzută, iar vizitatorii pot lua o barcă spre insula Formentera din apropiere.

Pe lângă frumusețea, cultura și istoria zonei continentale a Spaniei, numeroasele sale insule oferă o experiență diferită de vacanță. Pline de propriile atracții și atracții unice, insulele Canare, Baleare și cele care se află în Oceanul Atlantic din Spania sunt destinații minunate.

Cele mai frumoase insule din Spania

blank
Harta Insulelor Baleare și Canare

Insulele Spaniei se află în principal în două zone: Insulele Baleare se află în Marea Mediterană, iar principalele insule includ binecunoscutele Ibiza și Mallorca, precum și Menorca și Formentera. Insulele Canare se află în Oceanul Atlantic, cel mai aproape de coasta africană a Marocului. Principalele insule Canare sunt Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera și El Hierro. Când vizitați oricare dintre insulele Spaniei, asigurați-vă că vă aventurați pe plaje, în afara zonelor din stațiuni și în adevărata cultură locală și frumusețea naturală a insulei.

Cu siguranță sunt și alte locuri unice frumoase în insulele din Spania. Dacă ați descoperit un asemenea loc minunat și considerați că merită să fie menționat în acest articol, asteptăm pozele voastre pe paginile noastră de Instagram sau Facebook sau puteți sa ne menționați în postările voastre.

Acestea fiind spuse, vă dorim o vară plină de călătorii, distracție, și multe zile cât mai relaxante :)!

Leave A Reply

Your email address will not be published.