Unde mâncăm în Skiathos? Cele mai bune taverne și restaurante recomandate de Nino în Skiathos!

1 3.037

Insula Skiathos este o insulă de vis, una dintre cele mai frumoase insule din Grecia. Are o parte cosmopolită, partea sudică, și o parte sălbatică, cea nordică. Sunt 69 de plaje în Skiathos. Pe partea sudică a insulei, plajele sunt mai animate, în timp ce pe zona nordică a insulei plajele sunt mai tradiționale, rustice, mai puțin populate, unele chiar virgine.

Cel mai inalt punct din Skiathos

Plaje animate: Koukounaries, Troulos, Agia Paraschevi, Achladies, Kanapitsa.
Plaje Salbatice: Mandraki, Elias, Aselinos, Mikro Aselinos (cea mai faină conform spuselor lui Nino).

De pe insula Skiathos se pot face mici croaziere cu vaporul și puteți vizita insulele vecine cum ar fi insula Skopelos unde s-a filmat musicalul Mamma Mia, insula Alonissos cea care adăpostește Parcul National Marin (acolo sunt și foci), insula Tsougria pentru o plaja sălbatică minunată. Pentru detalii, îl puteți contacta pe Nino.

Pe Insula Skiathos puteți merge și pe unul dintre cele peste 25 de trasee de drumeție, printre care și traseul ce merge pe vârful insulei, dacă sunteți pasionați de așa ceva.

În Skiathos se ajunge cu avionul, aeroportul fiind renumi pentru cea mai scurtă si ingusta pistă din lume, iar spectacolul avioanelor este nemaipomenit (Skiathos fiind St. Maarten de Europa). Atenție la jet blast pentru că suflul motoarelor vă poate accidenta. Se mai poate ajunge și cu autocarul sau mașina personala, trecând cu feribotul din Salonic, Volos sau Glyfa.

Viața de noapte este foarte frumoasă în Skiathos Town, capitala insulei. Există autobuze ce circulă dupa un program foarte bun și merge dintr-un capăt in celălalt al insulei, la pret de 2 euro. Insula Skiathos este renumită, la fel ca toată Grecia, pentru restaurantele și tavernele rustice, cu preparate tradiționale din bucătăria elenă, dar și mediteraneană. Insula este superbă și merită descoperită, explorată.

Unde mâncăm în Skiathos?

Taverna Trelo Koutali • Crazy Spoon • Skiathos din PORT – (vis-a-vis de stația taxi). În fața tavernei veți găsi arborat un drapel românesc. Prețurile sunt în general mai mici față de alte taverne. Aici aveți și meniu în limba română. Pe langa alte specialități tradiționale grecești, veți putea comanda ciorba de pește și supa de pui. Beneficiați de 10% REDUCERE dacă specificați, atunci când solicitați nota de plată, că ați mers la recomandarea lui Nino.

Nino recomandă câteva specialități grecesti: Kleftico (miel la cuptor), Mousaka, Stifado (tocana de vită). Pentru iubitorii peștelui: Peste Spada – SordFish, Biban de mare – SeaBass, Dorada – SeaBream și nelipsitele fructe de mare. La CRAZY SPOON găsiți un preparat unic în Grecia – Giros la cuptor.

Restaurant Olive Thea se află pe la mijlocul insulei, pe dealuri. Oferă o priveliște superbă și, evident, cu mancare foarte bună. Restaurantul asigură și transfer cu microbuzul, trebuie doar să sunați la 00306947487268.

Restaurantul UNDER THE PINE TREE din zona Kokounaries (la statia 24) este renumit pentru cel mai bun GYROS de pe insulă. Nino recomandă și tot ce ține de partea de carne, inclusiv rotisat, dar și mâncare gătită.

Amaretto – Cafe Snack Bar (Skiathos, Magnesia), un loc minunat de unde puteți admira decolările și aterizările de la aeroportul din Skiathos.

TOTEM SKIATHOS TOWN și TOTEM TROULOS sunt renumite pentru muzica live (cover-uri internaționale cu influențe rock și nu numai). Ambele locații sunt cu trupe live din Atena și atmosfera e foarte frumoasă. Se vorbește românește în ambele pub-uri.

Taverna AMFILIKI Pansion este renumită pentru cele mai delicioase preparate culinare cu pește & fructe de mare. Să nu ratați creveții cu cremă și spanac și creveții cu ciuperci la tigaie), totul asezonat cu un VIEW SPECTACULOS.

O vacanță în Skiathos nu se rezumă doar la cazare și plajă. Pentru o experiență completă și complexă, se recomandă cel puțin o croazieră, o experiență culinară inedită, o excursie pe insulă. Nino vă stă la dispoziție cu informații și chiar vă poate fi ghid în incursiunile voastre pe insula Skiathos.

Plaja Koukounaries – FOTO: Nino Florin – eHaiHui
Leave A Reply

Your email address will not be published.