Cum ajung în insula Skiathos? În Skiathos ajungi cu mașina, avionul sau cu autocarul.

1 10.183

Insula Skiathos (în traducere „Umbra lui Athos”), este cea mai cunoscută insulă din Arhipelagul Sporadelor de Nord, o mică insulă pitorească de 50 de km2 situata în Marea Egee, la două ore distanță de continent. Micuța insulă are peste 60 de plaje: cea mai frumoasa este plaja Koukounaries, dar mai sunt alte zeci de plaje micute și retrase cu nisip fin și ape de smarald, ce amintesc de Caraibe.

Vă puteți plimba în jurul insulei pe un iaht închiriat, puteți căuta golfuri ascunse sau puteți ancora pe plaje izolate și accesibile numai din mare. Pentru cei pasionați de aventură, sporturile nautice sunt populare pe insulă.

Cum ajung în insula Skiathos?

Insula Skiathos este una dintre insulele cu cele mai frumoase plaje din Grecia. Acestea sunt acoperite de nisip fin, iar apa este caldă și cristalină. Insula este ideala pentru vacanțele în familie. Apele nu sunt adânci, iar insula este foarte liniștită.

Plaje insula Skiathos

Ajungi în Skiathos cu mașina personală.

Dacă preferi să mergi în Skiathos cu mașina personală, trebuie să știi că distanța este de aproape 1.200 km. Durata călătoriei poate fi estimatată la 16-18 de ore, în funcție de opririle pe care decizi să le faci și de călătoria cu ferryboat-ul.

Traseul auto cel mai frecventat, pe care vi-l recomandam si noi, este: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Plevna – Sofia – Blagoevgrad – Kulata – Promahonas – Serres – Salonic – Katerini – Larissa – Volos (de unde se ia ferryboat-ul) – Skiathos.

Ca și costuri, pe lângă carburant, un șofer care urmează să călătorească în Grecia mai trebuie să plătească taxa de pod Giurgiu – Ruse, o vinietă bulgărească valabilă o săptămână sau o lună – în funcție de cât se stă în vacanță, feribotul, dar și o taxă de autostradă în Grecia.

Atentie! Există curse de ferryboat DOAR dimineata și seara. O cursă durează aproximativ 3 ore.

Orasul Skiathos

Cu avionul

Pentru cei interesaţi de o călătorie în Skiathos cu avionul, există numeroase curse spre Aeroportul Skiathos „Alexandros Papadiamantis. Deși este metoda cea mai costisitoare de transport, este și metoda cea mai rapidă. În fiecare vară, există numeroase zboruri chartere între orașele mari din România și Skiathos.

Anual, zeci de zboruri leagă orașe precum Timișoara, București, Cluj-Napoca sau Iași de însorita insulă Skiathos. Pot fi zboruri frecvente, de linie, dar în mare parte sunt zboruri charter organizate de agențiile de turism din România.

Ca o paranteză, menționăm că Aeroportul din Skiathos este renumit în rândul pasionaților de avioane. Mulți avgeeks îl numesc St. Maarten de Europa. Când vremea este bună, sute de persoane se adună pe drumul și plaja din capătul pistei pentru a se bucura de avioane. Trecerile la joasă altitudine, dar și jetblastul sunt principalele atracții.

Cu autocarul.

Pentru cei ce nu vor cu mașina personală, iar avionul nu e chiar o plăcere, mai există posibilitatea de a călători cu autocarul. Se pot cumpăra pachete turistice (cazare + transport autocar) sau se poate călători individual.

Drumul cu autocarul durează aproximativ la 22-24 ore. Se circulă noaptea, se oprește din trei în trei ore pentru dezmorțit, toaletă, pauză de masă, dar cel mai important este că nu conduceți voi și vă puteți relaxa. Aveți cele mai mari șanse ca autocarul să oprească fix în fața hotelului. Confortul nu este același din mașina proprie și drumul se parcurge într-un timp mai lung, dar relaxarea vine la destinație.

Indiferent de modul în care alegeți să călătoriți către insula Skiathos, vacanța este la destinație!

Leave A Reply

Your email address will not be published.