Cele mai bune locuri de unde puteți vedea aurora boreală / Luminile Nordului!

0 125

Poate v-ați întrebat vreodată care sunt cele mai bune locuri de unde puteți vedea aurora boreală. Nimic nu e mai spectaculoas ca dansul ”Luminilor Nordului”, acest spectacol al luminilor regizat și pus în scenă de natură. Experiența și amintirea dobândite sunt de neegalat și vă veți aminti cu mare plăcere după ani și ani.

blankblank

Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru.

Locuri de unde puteți vedea aurora boreală

Acest fenomen se poate observa în zona nordică, recunoscut sub denumirea de aurora boreală. Apare în mod normal în intervalele septembrie-octombrie și martie-aprilie. În emisfera sudică este un fenomen recunoscut sub denumire de aurora australă.

Mai jos aveți câteva locuri minunate unde vă puteți bucura de aurora boreală, cu mențiunea ca și condițiile meteo să vă permită acest lucru. Evident, dacă cerul este acoperit de nori, dacă e viscol etc, aurora boreală nu poate fi observată.

Tromsø, Norvegia

Tromsø, Norvegia

Situat în zona artică norvegiană, Tromsø este considerat cel mai bun oraș din lume de unde puteți vedea aurora boreală. Tromsø servește ca destinație populară an de an și oferă priveliști excelente asupra aurorei boreale din septembrie și până în aprilie. Orașul în sine este plin de viață, cu cele mai multe pub-uri și baruri pe cap de locuitor decât oriunde altundeva în Norvegia.

Laponia, Finlanda

Laponia, Finlanda

Laponia, recunoscută și ca țara lui Moș Crăciun, este o altă destinație ideală de unde puteți să vă bucurați de aurora boreală. Rovaniemi, Ivalo, Levi si Kemy doar câteva dintre localitățile de destinație de unde puteți să urmăriți aurora boreală. Puteți prinde Luminile Nordului între octombrie și martie, deși nu este neobișnuit pentru a fi văzute puțin mai devreme, dar și mai târziu în funcție de vreme.

Un alt loc ideal din Laponia este arhipelagul Lulea pentru că nu veți fi deranjați de luminile orașului. Totodată, vă puteți bucura de diferite activități de iarnă, cum ar fi camping în aer liber, plimbarea cu sania trasă de câini, pescuit la copcă etc.

Reykjavik, Islanda

Reykjavik, Islanda

Capitala Islandei rămâne în topul preferințelor turiștilor care doresc să vadă aurora boreală și, totodată, este un loc minunat pentru acest fenomen natural. Pe lângă spectacolul Luminilor Nordului, în Islanda vă puteți bucura de piscine geotermale, tururi la vulcani și multe altele. Pentru a vă bucura de aurora boreală, călătoriți în afara orașului.

Yukon, Canada

Teritoriul Yukon se află în partea de nord-vest a Canadei. Mărginit la vest de statul american Alaska, la est de Teritoriile de Nord-vest, Canada, și la sud de Provincia Columbia Britanică, Yukon reprezintă unul dintre cele mai bune locuri de unde puteți vedea Luminile Nordului. Puteți vedea spectacolul încă de la sfârșitul lunii august, derulând lunile de iarnă până la începutul primăverii.

Fairbanks, Alaska

Fairbanks se află chiar sub o bandă de activitate a aurorei boreale. Din august până la sfârșitul lunii aprilie, orașul experimentează în mod regulat o afișare cerească de verde, galben și violet. Frigul vine la pachet cu acest spectacol al Luminilor Nordului, dar cu siguranță efortul va fi răsplătit și amintirile dobântite vor fi mult mai valoroase.

Cu siguranță, sunt mult mai multe locuri de unde puteți vedea aurora boreală, cum ar fi Groenlanda, Scoția, dar și alte locuri din Suedia, Norvegia și Canada. Însă contează cât de ușor se poate ajunge în unele zone și contează calitatea vremii și cât de schimbătoare poate fi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.