Elveția nu mai recunoaște certificatele digitale COVID-19 emise de țările terțe, inclusiv cele emise de NHS Marea Britanie

0 1.631

Autoritățile elvețiene au anunțat că Elveția nu va mai recunoaște certificatele de vaccinare împotriva COVID-19 emise de țări din afara Uniunii Europene și spațiului Schengen, inclusiv cele emise de aplicația NHS COVID-19 din Marea Britanie.

Ca atare, toți cei care doresc să călătorească în Elveția trebuie să solicite un Certificat COVID-19 elvețian, întrucât de săptămâna viitoare certificatele de vaccinare nu vor mai fi acceptate dacă nu au fost convertite, transmite SchengenVisaInfo.com.

Soluția electronică de conversie a certificatelor de vaccinare emise în alte țări funcționează din 19 octombrie. Potrivit paginii oficiale de călătorie a Elveției, Switzerland Tourism, călătorii din Marea Britanie, precum și toți cei care nu dețin certificatul digital UE COVID-19 vor fi eligibili pentru a obține certificatul elvețian COVID, atâta timp cât dovedesc că au fost vaccinați complet împotriva COVID-19 cu unul dintre vaccinurile aprobate de EMA.

Consiliul Federal a sugerat, de asemenea, să se permită accesul celor care au fost vaccinați cu Sinopharm sau Sinovac. Cu toate acestea, o decizie în această privință nu a fost încă luată.

„În efortul de a sprijini sectorul turismului și economia, se propune ca toți turiștii care au fost vaccinați în străinătate cu un vaccin aprobat doar de OMS să aibă și acces la certificatul elvețian. Aceasta este în prezent situația pentru vaccinurile Sinovac și Sinopharm” , se menționează în declarația Consiliului.

De menționat că solicitanții trebuie să plătească o taxă de 30 CHF (28 EUR) pentru a-și converti certificatul, care poate fi apoi mutat direct în aplicație. În afară de îndeplinirea cerinței de vaccinare, solicitanții din țări terțe trebuie să furnizeze și informații cu privire la cetățenia și statutul lor rezidențial, inclusiv o copie a pașaportului și o carte de identitate.

Mai mult, în formularul de cerere, fiecare solicitant ar trebui să-și confirme vaccinarea, incluzând descrieri detaliate precum numele vaccinului, numărul dozelor primite, data la care a fost administrat ultimul vaccin, instituția care a efectuat vaccinarea, precum și atașarea certificatului existent.

Solicitanții trebuie să ofere, de asemenea, un motiv pentru vizita lor, durata, locul de ședere și alte dovezi de intrare, cum ar fi un bilet de avion.

Toate aceste informații ar trebui să fie transmise în germană, franceză, italiană sau engleză. Odată ce procesul de aplicare este finalizat, solicitanții vor putea primi certificatul COVID-19 elvețian în termen de cinci zile. Cu toate acestea, autoritățile au sugerat ca toată lumea să solicite documentul cu cel puțin două săptămâni înainte de a călători în Elveția.

Leave A Reply

Your email address will not be published.