Cehia impune o noua serie de masuri restrictive. Restaurantele, barurile si cluburile se vor inchide pana pe 3 noiembrie.

0 523

Republica Cehă impune o nouă serie de măsuri restrictive ca răspuns la o creștere record a numărului de noi cazuri de COVID-19.


Începând cu ora 00:00, 14 octombrie, toate restaurantele, barurile și cluburile vor fi închise până la sfârșitul situației de urgență. Sare de urgență de 30 de zile a fost implementată pe 5 octombrie și expiră e 3 noiembrie. Dar cu mențiunea că starea de urgență se poate prelungi.

Restaurantele, barurile si cluburile se vor inchide pana pe 3 noiembrie.

În plus, toate școlile vor fi închise până la 1 noiembrie, cu excepția școlilor pentru copiii medicilor, asistenților medicali și a lucrătorilor din prima linie. Grădinițele vor rămâne deschise.

Cetățenii trebuie să poarte măști în stațiile de transport public. Se pot aduna maximum 6 persoane în public și a fost instituită interdicția de a cconsuma alcool în spațiile publice.

Aceste măsuri au fost adoptate după ce a fost înregistrat un nou record cazuri. Vineri au fost confirmate cu COVID-19 8.618 de persoane, marcând a patra zi consecutivă a unui nou record pentru infecțiile cu coronavirus.

Datele guvernului de la Praga arată că Republica Cehă a înregistrat un total de 119.007 cazuri de COVID-19 și 1045 de decese. Doar săptămâna trecută au pierdut bătălia cu noul coronavirus 256 de persoane.

Leave A Reply

Your email address will not be published.