Cehia impune dubla testare și carantina pentru cei nevaccinați care călătoresc din SUA, Israel, Liban, Kosovo, Macedonia de Nord și Muntenegru

0 215

Autoritățile Republicii Cehe au anunțat că cei care vor călătorii din SUA, Israel, Liban, Kosovo, Macedonia de Nord și Muntenegru și care nu au fost vaccinați sau care nu pot prezenta un certificat care să ateste că s-au recuperat în urma COVID-19, vor fi supuși unor restricții stricte la intrarea pe teritoriul Cehiei.Decizia de a muta țările de pe lista verde pe cea roșu închis a fost luată în conformitate cu cele mai recente date furnizate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) și va intra în vigoare începând de astăzi, 23 august.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății, începând de astăzi, călătorii nevaccinați și nerecuperați care sosesc dintr-una din țările terțe menționate mai sus, trebuie să fie supuși testării pentru COVID-19 înainte de intrarea pe teritoriul Republicii Cehe. În plus, tuturor li se solicite să completeze un formular la sosire, să se autoizoleze de îndată ce intră pe teritoriul Republicii Cehe și să facă un al doilea test după a cincea zi de izolare.

Aceste restricții nu se vor aplica celor care au fost vaccinați împotriva COVID-19 sau recuperați de boală în ultimele șase luni.

În plus, călătorii nevaccinați și nerecuperați care sosesc din Bulgaria, Liechtenstein, Monaco, Spania (cu excepția Insulelor Baleare) și Elveția vor trebui să respecte aceleași reguli ca și cei care sosesc dintr-o zonă aflată pe lista roșu închis, deoarece cele patru țări vor fi mutate pe lista roșie. Lista roșie include deja Andorra, Belgia, Danemarca, Islanda, Irlanda, Lituania, Estonia, Franța, Grecia, San Marino, Suedia și Portugalia.

Mai mult, s-au făcut modificări și în lista portocalie, unde au fost adăugate, începând de astăzi, Croația, Letonia, Malta, Olanda și Germania. Aceasta înseamnă că toți cei care sosesc dintr-una dintre aceste țări vor trebui să completeze un formular la sosire, precum și să prezinte un test PCR pentru COVID-19 la intarea pe teritoriul țării sau să efectueze un test PCR în cel târziu cinci zile de la sosire.

Leave A Reply

Your email address will not be published.