blank

Cazul MH370: pista cea mai plauzibilă – sinuciderea comandantului Zaharie Ahmad Shah

0 1.054

Pe 8 martie 2014, Malaysia Airlines a confirmat că a pierdut legătura cu aeronava Boeing 777-200ER. Aceasta opera zborul MH370, pe direcția Kuala Lumpur şi Beijing. Avionul avea la bord 239 de persoane (227 de pasageri, dintre care 2 copii şi 12 membrii ai echipajului).

Acesta este cel mai misterios caz de dispariție din aviație. Au trecut mai bine de 5 ani, iar anchetatorii nu au încă un răspuns concret cu privire la dispariția aeronavei Boeing 777-200ER (9M-MRO).

Sute de zile, echipe de cercetători și căutători au străbătut sute de mii de kilometri în Oceanul Indian, în speranța că vor găsi evapa avionului. Dar în tot acest timp, au fost recuperate doar câteva resturi. Oficial, sunt doar 4 resturi atestate ca aparținând avionului dispărut. Însă prea puțin pentru a finaliza ancheta.

Pista cea mai plauzibilă – sinuciderea comandantului Zaharie Ahmad Shah

Procurorii francezi anchetează cazul MH370. Cea mai plauzibilă pistă rămâne actul de sinucidere al comandantului Zaharie Ahmad Shah. În perioada 22-24 mai 2019, reprezentanți ai justiției franceze au fost la Boeing și au analizat volumul mare de informații existente în acest caz, inclusiv datele înregistrate de la sateliți.

Va dura cel puțin 1 an până când toate aceste informații vor putea fi puse cap la cap. Însă specialiștii din domeniu au concluzionat că anumite manevre făcute de Boeing 777-200ER au putut fi executate doar manual. Deci cineva a fost la manșă până în momentul dispariției.

Conform altor anchete, prăbușirea violentă a avionului în ocean ar fi dus la distrugerea totală a fuselajului și împrăștierea rămășițelor pe suprafețe foarte mari. Drept dovadă, au fost găsite resturi și în zona Australiei, dar și în zona continentului african.

Chair dacă au trecut 5 ani, anchetatorii nu au luat pauză de la acest caz. Dispariția avionului Boeing 777-200ER, de pe zborul MH370 rămâne în continuare un mister. Așteptăm finalizarea anchetelor și concluziile finale, oricare ar fi acestea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.