blankblank

Cine este mai exact căpitanul Zaharie Ahmad Shah de pe zborul MH370?

0 4.099

Pe 8 martie 2014, Malaysia Airlines a confirmat faptul că a pierdut legătura cu aeronava Boeing 777-200ER ce opera zborul MH370 (ştire în curs de actualizare). Avionul avea la bord 239 de persoane (227 de pasageri, dintre care 2 copii şi 12 membrii ai echipajului) şi opera un zbor între Kuala Lumpur şi Beijing. Operaţiunile de localizare şi salvare sunt în plină desfăşurare.

La manşa aeronavei se aflau căpitanul Zaharie Ahmad Shah în vârstă de 53 de ani şi copilotul Fariq Ab.Hamid, un malaezian în vârstă de 27 de ani. Zaharie Ahmad Shah este un pilot experimentat, având 18365 de ore de zbor. S-a alăturat companiei aeriene Malaysia Airlines în 1981. Copilotul Fariq Ab.Hamid avea 2763 de ore de zbor. S-a alăturat companiei aeriene Malaysia Airlines în 2007.

Cine este mai exact căpitanul Zaharie Ahmad Shah de pe zborul MH370? Conform sharelor.net, căpitanul Zaharie Ahmad Shah este un rezident din Penang şi absolvent al Penang Free School. În 1981 s-a alăturat companiei aeriene Malaysia Airlines. A reuşit să acumuleze peste 18 000 de ore de zbor. Unii au menţionat că accidentul s-ar fi produs din cauza unor erori de pilotaj, dar fără prea multe dovezi. Până la proba contrarie, este bine să-i păstrăm reputaţia curată.

Chiar şi atunci când nu era la manşa marelui Boeing 777, Zaharie Ahmad Shah pilota avioane controlate de la distanţă. Este pasionat de avioane cu radiocomandă.

De asemenea, Zaharie Ahmad Shah şi-a construit propriul simulator de zbor pentru Boeing 777. Se vede că pasiunea lui pentru aviaţie nu are limite.

Zaharie Ahmad Shah a declarat pe un forum de specialitate că şi-a construit un simulator performant, având la bază: 2 plăci video ASUS din seria 7970, 3 monitoare Panasonic de 32 de inch şi 3 touchscreen de 21 de inch de la Dell. Din imagine am mai recunoscut o placă de bază ASUS RAMPAGE IV Extreme, un procesor Core i7, SSD şi o sursă puternică.

Pe lângă aviaţie, Zaharie Ahmad Shah deţine un canal de YouTube cu mai multe tutoriale. De asemenea, el este pasionat de arta culinară, iar mai jos aveţi câteva imagini cu creaţiile sale.

(foto: sharelor.net via Facebook)

Leave A Reply

Your email address will not be published.