blank

Câteva lucruri pe care ar fi bine să NU le faceți vara aceasta!

Suntem în plin sezon estival. Știți ce aveți de făcut, dar oare știți ce ar fi bine să NU faceți vara aceasta?

1 1.193

Suntem în plin sezon estival și dacă încă nu v-ați făcut planurile, ar trebui să vă grăbiți. Probabil ați dat deja peste multe articole care vă recomandă ce să faceți, unde să mergeți, ce să nu ratați, ce să mai bifați pe listă.

Noi vă spunem însă ce credem că ar fi bine să NU faceți în vara anului 2017.

  1. Să stați acasă

Peste 170 de milioane de americani nu și-au luat o vacanță în ultimele 12 luni, conform Allianz Travel Insurance Vacation Confidence Index. Este un număr exagerat de mare pentru zilele în care trăim și în care avem atât de multe posibilități de a călători. Plecați din oraș, urcați-vă în mașină sau în avion! Există opțiuni pentru toate buzunarele, iar efectele pozitive unt garantate!

  1. Să mergeți pe opțiuni sigure

Așa e! Trăim într-o perioadă în care atacurile teroriste au ajuns prea aproape de noi. Însă acest lucru nu ar trebui să ne oprească să călătorim (atâta timp cât evităm, desigur, zonele periculoase).

Știați că 48% din americani au vizitat 10 sau mai puține state și că aproximativ 25 de milioane de americani nu au văzut niciodată oceanul (conform Motel 6)?

Planificați-vă o vacanță în străinătate, alegeți destinații exotice precum Hawaii, Florida sau California – pe toate merită să le vizitați chiar și în cele mai fierbinți luni ale anului.

  1. Să alegeți același mijloc de transport

Majoritatea oamenilor aleg mașina ca mijloc de transport pentru vacață. De exemplu, anul trecut, 84% dintre călători (peste 36 de milioane de oameni) au mers cu motocicleta pe 4 iulie către destinațiile lor și doar 3,3 milioane de americani au ales avionul.

Nu spunem să alegeți doar calea aerului, ci pur și simplu să vă regândiți obiceiurile de vacanță. Henrik Kjellberg, președintele Hotwire.com, un site specializat în oferte last-minute, spune că deja nu mai folosește taxiurile atunci când ajunge într-un aeroport, căci acum majoritatea aeroporturilor permit accesul Uber sau Lyft, opțiuni mult mai bune.

Mai mult, vă puteți rezerva cursa de când coborâți din avion, pentru a evita statul la coadă, mai spune Henrik.

  1. Să așteptați până în ultimul moment

Pentru o perioadă destul de îndelungată, pasagerii au fost răsplătiți pentru răbdarea lor de a aștepta până în ultimul moment.

Însă, având în vedere că unul dintre principalele trenduri în 2017 este reprezentat de experiențele deosebite, ar fi bine să vă faceți planurile din timp.

Dacă vreți să vizitați un parc natural sau să faceți turul Casei Albe, mai bine vă rezervați deja biletele. Cu cât așteptați mai mult, cu atât mai lipsită de farmec va fi vacanța de vară, spune Dylan Gallagher, proprietarul tour operator-ului din San Francisco, Orange Sky Adventures.

  1. Să le faceți pe toate

George Meyers, co-proprietar al unui tour operator culinar, Cook in Tuscany, avertizează călătorii că deși, de exemplu, americanii încearcă să acopere cât mai multe activități într-o perioadă tot mai scurtă, este bine să evităm excesele.

Moderația este cea mai bună. Bagajele nu trebuie să fie foarte voluminoase. Este bine să ne informăm despre destinația pe care o vom vedea și, mai spune el, să nu încercăm să le facem pe toate.

  1. Să nu respectați regulile

Este important să știți regulile legate de toate aspectele vacanței voastre. Informați-vă despre reglementările companiei aeriane cu care zburați, astfel încât să știți la ce să vă așteptați în cazul în care nu vă puteți îmbarca sau în care vi se pierd bagajele.

Aveți mare grijă de bagaje, puneți-le etichete, astfel încât să vă fie ușor să le recuperați. Richie Copelovitch de la iFLY Luggage spune că este important să păstrăm acea etichetă pe care o primim odată cu boarding pass-ul pentru că este utilă atunci când avem nevoie să ne găsim bagajul.

Este posibil ca vara aceasta să fie sau nu memorabilă. Ce știm sigur este că nu trebuie să faceți cum fac toți ceilalți, să stați la cozi sau să suportați servicii proaste.

Concluzia este următoarea: vara aceasta NU stați acasă. Vă recomandăm să vă faceți vacanțele altfel, dar cu responsabilitate. Ieșiți din tiparele cotidiene. Fiți mai spontani și călătoriți mai mult!

Ce ar trebui să faceți vara asta?

  1. Să aplicați pentru un program de călătorie

Global Entry vă permite să scăpați de cozile din vămile aeroporturilor din US sau din alte vămi terestre. Include și programul TSA PreCheck, al Transportation Security Administration.

Un card de membru pe 5 ani în Global Entry costă 100 de dolari și este necesară o pre-înscriere online și o vizită personală la centrul de înscrieri, unde are loc un interviu, vi se verifică documentul de identitate și vi se ia amprenta. Merită dacă obișnuiți să călătoriți mai mult des în fiecare an.

  1. Să găsiți un agent de turism bun

Un agent de turism bun nu numai că vă va scăpa de multe probleme, dar vă va și găsi oferte bune. Apelați la branduri în care aveți încredere (American Express, Travel Leaders, Virtuoso), verificați site-uri pentru recomandări (American Society of Travel Agents) și lista poate continua.

  1. Să vă faceți asigurare de călătorie

Asigurările de călătorie acoperă acidentele, anulările, bagajele pierdute, cheltuielile medicale de pe durata deplasării.

Dacă vreți să vă protejați investiția pe care ați făcut-o în această vacanță, ar fi bine să vă gândiți la o asigurare.

Dacă vreți să aveți opțiunea de a anula plecarea în orice moment, există asigurări care vă permit acest lucru și care vă oferă un procent din suma plătită înapoi.

Sfatul nostru este unul singur: Călătoriți responsabil!

Leave A Reply

Your email address will not be published.