blank

Catedrala Notre Dame din Paris, în flăcări. Au ars 800 de ani de istorie.

0 992

Astăzi, 15 aprilie 2019, Catedrala Notre Dame din Paris a fost cuprinsă de flăcări. Au ars peste 800 de ani de istorie gotică. Incendiul s-a declanșat la 18:50, ora locală.

Catedrala Notre-Dame din Paris este (a fost) un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala se află (se afla) în centrul Parisului.

Catedrala Notre Dame din Paris, în flăcări

Construcția a început în 1163, pe locul unui lăcaș de cult dedicat sfântului diacon Ștefan. Iar astăzi, în 2019, catedrala a fost mistuită de flăcări.

Incendiul a fost violent. Flăcările uriașe și un nor dens de fum au făcut ca intervenția pompierilor să fie dificilă. Un oficial din cadrul Ministerului de Interne al Franței a declarat că pompierii au făcut tot posibilul pentru a salva Catedrala Notre Dame. Dar se pare că pagubele sunt uriașe, atât materiale, cât și spirituale.

Nu au fost folosite avioane sau elicoptere pentru stingerea incendiului, oficialii motivând că apa lansată din zbor ar fi putut distruge și mai mult catedrala.

catedrala-notre-dame-paris-in-flacari
catedrala-notre-dame-paris-in-flacari-2
catedrala-notre-dame-paris-flacari

UNESCO a declarat că va sprijini Franța în procesul de restaurare și reabilitare a Catedralei Notre Dame. Este un monument de patrimoniu cu valoare neprețuită.

Leave A Reply

Your email address will not be published.