Carpatair câştigă bătălia cu aeroportul din Timişoara

4 308

Carpatair a acuzat aeroportul din Timişoara pentru aplicarea unor tarife discriminatorii. Pe la mijlocul lunii septembrie, Consiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie la sediul Societăţii Naţionale Aeroportul Internaţional Timişoara “Traian Vuia”. Investigaţia a urmărit un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei, manifestat, în special, prin stabilirea unor condiţii tarifare discriminatorii pentru furnizarea de servicii de handling la sol şi pentru accesul la infrastructura aeroportuară. Carpatair s-a văzut defavorizată în faţa companiei aeriene Wizz Air.

Pe 14 noiembrie a fost dată o sentinţă irevocabilă, iar Carpatair a obţinut decizia de anulare a ajutorului de stat acordat companiei Wizz Air de Aeroportul International Timisoara „Traian Vuia”.

Se pare că Wizz Air a primit ajutor de stat ilegal în cadrul unui discount global pentru aeronavele de peste 70t MTOW (Maximum takeoff weight). La data de 30 august 2011, Tribunalul Timis admisese cererea formulată de Carpatair anulând măsura ajutorului de stat acordat de Aeroportul Timisoara prin intermediul unor discounturi globale la taxele de aeroport de pana la 85%.

4 Comentarii
  1. George says

    Batalia nu a fost impotriva Aeroportului Timisoara, ci impotriva Wizz Air, e bine ca te trezesti si tu dupa o zi dupa ce a postat concurenta.

  2. Sorin says

    George, care concurenta, cei care posteaza acum ca LOT a primit un 787 in urma cu 2 saptamani?:D Si procesul castigat acum a fost impotriva aeroportului Timisoara pentru ca ei au dat discountul:). Sau care concurenta, cei care scriu acum ca TAROM a avut dimineata niste probleme din cauza cetii?:))

    Informatia e luata dupa un site de avocatura care s-a ocupat de caz:). Dar astea sunt detalii!:)

Leave A Reply

Your email address will not be published.