blank

Canada a reluat testarea aleatorie de COVID-19 la intrarea în țară. Persoanele nevaccinate vor intra în izolare!

0 747

Guvernul canadian a reluat testele aleatorii pentru Covid-19 la sosirea zborurilor internaționale pe cele mai mari patru aeroporturi ale țării, pentru pasagerii complet vaccinați, care rămân singurii care pot intra fără carantină.

Începând cu 19 iulie 2022, „testarea aleatorie obligatorie” va fi reluată pentru călătorii care sosesc pe aeroporturile din MontrealTorontoVancouver și Calgary. Toate aceste teste vor fi efectuate în afara aeroporturilor , „fie cu prezență fizică în cadrul magazinelor sau farmaciilor unde sunt teste, fie în timpul unei întâlniri virtuale pentru auto-screening”. 

Profitați de locațiile din apropierea aeroportului pentru cel mai rapid și simplu mod de a vă testa la sosire.

  • Calgary (YYC) – Switch Health
  • Montreal (YUL) – Biron
  • Toronto (YYZ) – LifeLabs
  • Vancouver (YVR) – LifeLabs

Călătorii care nu sunt considerați complet vaccinați ar trebui să fie testați în continuare în ziua 1 și ziua 8 a carantinei lor obligatorii de 14 zile. Copiii sub 12 ani nevaccinați ar trebui să fie plasați în carantină pentru 14 zile.

Pasagerii complet vaccinați care sunt selectați pentru testarea aleatorie obligatorie vor primi o notificare prin e-mail „în termen de 15 minute de la controlul vamal”. E-mailul va oferi informații care îi vor ajuta să organizeze testul cu un furnizor de teste din zona lor. Dacă rezultatul testului efectuat la sosire este pozitiv, călătorul trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile de la data primirii rezultatului.

Vaccinați sau nu, toți călătorii trebuie să folosească ArriveCAN (aplicație mobilă sau website) pentru a furniza informații obligatorii de călătorie în termen de 72 de ore de la sosirea în Canada sau înainte de a se îmbarca într-o croazieră în Canada. „Se fac eforturi suplimentare pentru a îmbunătăți rata de conformitate ArriveCAN, care este deja de peste 95% pentru călătorii care sosesc pe uscat și pe aer.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.