Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022: 258 de zboruri în ziua deschiderii!

0 59

În ziua deschiderii Campionatului Mondial de Fotbal Qatar 2022,, aeroportul din Doha a înregistrat 258 de zboruri, a doua cea mai aglomerată zi pentru capitala Qatarului în acest an, după cele 261 de zboruri înregistrate duminica trecută. Printre acestea și primul direct din Israel către Qatar, operat de TUS Airways.

blankblank

Duminică, 20 noiembrie 2022, aeroportul internațional Doha-Hamad a înregistrat 258 de zboruri, reprezentând 88% din numărul raportat în 2019 înainte de pandemia de Covid-19. Printre cele 24 de companii aeriene prezente ieri la Doha, Qatar Airways a operat 174 de zboruri conform OAG, urmată de IndiGo (11), Saudia și Turkish Airlines (câte 6) și Oman Air și Air India Express (5 fiecare).

Conform datelor OAG publicate de SimpleFlying, ieri au fost operate zboruri din / spre 127 de aeroporturi din 63 de țări, inclusiv India (32 de zboruri), Arabia Saudită (25 zboruri) și Statele Unite (17 zboruri).

Unul dintre zborurile operate duminică a avut o importanță deosebită. A fost primul zbor comercial direct între Israel și Qatar. Este vorba de zborul U81162 operat cu Airbus A320 de către compania cipriotă TUS Airways. Acesta este rezultatul negocierilor dintre Israel și FIFA. TUS Airways va putea opera șase rotații în timpul turnerului de fotbal.

Relațiile dintre Qatar și Israel nu sunt cele mai bune din cauza conflictelor din Fâșia Gaza. Autoritățile din Qatar au avertizat, potrivit Reuters: „Orice escaladare în Ierusalim, Gaza sau Cisiordania în timpul Cupei Mondiale ar risca anularea acordului, inclusiv a zborurilor directe”. Israelul, la rândul său, face apel la cetățenii săi să „minimizeze vizibilitatea și identitatea lor în numele securității” în afara meciurilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.