blank

Calendarul grevelor în aviație pe aeroporturile din Europa, în august 2022!

1 4.878

Criza din aviație este continuă să ne afecteze călătoriile, vacanțele, zborurile. A ajuns o loterie să călătorim cu avionul. Cu toate că numărul zborurilor anulate este în scădere, crește numărul zborurilor întârziate sau amânate. Nu de puține ori am văzut cozi interminabile prin aeroporturi, munți de bagaje rătăcite, pasagerii nervoși și personal depășit de situație.

Calendarul grevelor în aviație pe aeroporturile din Europa

Problemele vor continua și în august. Pe lângă criza personalului de la sol și în aer, tot mai multe sindicate ale angajaților din aviație anunță greve și pun presiune pe conducerea companiilor aeriene pentru a le rezolva problemele financiare sau pentru a le îmbunătăți condițiile de muncă.

Greve în Portugalia – 19-21 august 2022

Două sindicate ale personalului de la sol din Portugalia au anunțat o grevă de trei zile pe cele zece aeroporturi internaționale portugheze, între 19 și 21 august, cerând personal suplimentar și majorări salariale. Piloții companiei aeriene TAP Air Portugal au manifestat pentru a protesta împotriva scăderii veniturilor lor. Greva anunțată va afecta traficul aerian pe principalele aeroporturi din Portugalia: Lisabona, Porto, Faro, Funchal, Ponta Delgada, Horta, Santa Maria, Flores și Beja.

Weekendul vizat de grevă (de vineri, 19 august, la ora 00:00 până duminică 21 august, la 23:59) este de așteptat să fie unul dintre cele mai aglomerate ale anului pe aeroporturile portugheze și va afecta sute de zboruri, perturbând planurile de călătorie a zeci de mii de pasageri. ANA Aeroportos de Portugal a reamintit, la rândul său, că salariile la sol au fost revizuite în aprilie.

Între timp, aproximativ 500 de piloți ai companiei naționale TAP Air Portugal au manifestat pe aeroportul din Lisabona, potrivit sindicatului SPAC, cerând restabilirea salariilor scăzute în timpul pandemiei de Covid-19.

Greve în Spania – 8 august 2022 – 9 ianuarie 2023

Sindicatele USO și Sitcpla au făcut un nou apel de grevă pentru echipajele Ryanair, în perioada 8 august 2022 – 9 ianuarie 2023, de luni până joi în fiecare săptămână, la cele 10 baze spaniole: Barcelona, ​​Madrid, Palma de Mallorca, Girona, Valencia, Ibiza, Malaga, Santiago de Compostela, Sevilla și Alicante.

Și angajații easyJet au anunțat greve în zilele 12, 13, 14, 19, 20, 21, 27, 28 și 29 august 2022.

Piloții Lufthansa și piloții British Airways sunt în proces de votare a unui apel de grevă pentru luna august.

Stire in curs de actualizare!

Leave A Reply

Your email address will not be published.