Bulgaria a eliminat toate restricțiile de călătorie COVID-19 pentru toți călătorii, indiferent de țară!

0 367

Începând cu 1 mai, călătorii vor putea intra în Bulgaria fără a mai fi obligați să prezinte un certificat de vaccinare, de recuperare sau de testare, la fel ca înainte de pandemia de COVID-19.

Ministerul bulgar de Externe a făcut anunțul la începutul săptămânii trecute, subliniind că țara și-a deschis porțile tuturor călătorilor, indiferent de statutul de vaccinare sau de țara de origine.

„De la 1 mai 2022, toate restricțiile de călătorie legate de COVID-19 vor fi ridicate. De la această dată, toți pasagerii care sosesc nu vor mai fi obligați să furnizeze documente legate de COVID-19 (adică certificate de vaccinare COVID-19, certificate de recuperare COVID-19, examinări medicale COVID-19) pentru a li se permite intră pe teritoriul Republicii Bulgaria”, se arată în comunicatul de presă emis de Ministerul de Externe.

Vă reamintim că în aprilie, Bulgaria eliminase deja regulile de călătorie COVID-19 pentru 10 state: Cehia, Polonia, Slovacia, Turcia, România, Serbia, Macedonia de Nord, Ungaria, Egipt și Israel. De la 1 mai, aceste reguli au fost eliminate pentru toți călătorii, indiferent de țara de origine.

Înainte de această decizie, guvernul bulgar a anunțat că toate restricțiile interne privind COVID-19 au fost eliminate, inclusiv cerința obligatorie de a purta o mască de protecție în spațiile publice interioare, la evenimente sau unități de asistență medicală.

„Țara noastră se află într-o situație epidemică extraordinar de bună după aproape doi ani. În acest moment situația este monitorizată și gestionată într-un mod previzibil. Nu este nevoie să menținem restricții asupra cetățenilor și întreprinderilor” , au declarat autoritățile luna trecută.

Leave A Reply

Your email address will not be published.