Brussels Airlines ia măsuri drastice pentru un viitor durabil. Face concedieri și reduce flota.
Pandemia de COVID-19 a lovit în plin aviația și turismul. În ultimele luni v-am informat și am publicat sute de articole despre prăpădul făcut de noul coronavirus. Zeci de mii de avioane au fost parcate la sol, sute de companii aeriene și mii de agenții de turism se zbat pentru supraviețuire. Miliarde de oameni au fost blocați în casele lor în urma măsurilor drastice luate de autoritățile din întreaga lume.
Și veștile proaste nu se opresc aici. Companiile aeriene sunt nevoite să ia, la rândul lor, măsuri drastice pentru un viitor durabil. Companiile aeriene pregătesc concedieri masive în următoarele luni.
Inclusiv Brussels Airlines ia măsuri dure pentru a-și asigura un viitor sustenabil. Impactul negativ al crizei coronavirusului asupra bugetului companiei și cererea foarte scăzută de bilete de avion obligă compania aeriană Brussels Airlines să ia măsuri drastice și indispensabile pentru a garanta supraviețuirea companiei.
Principalele măsuri luate de Brussels Airlines:
- Revizuirea rețelei operaționale prin concentrarea pe cererea din piață și prin optimizarea rentabilității rutelor.
- Adaptarea flotei în funcție de optimizarea rețelei: de la 54 la 38 de aeronave (-30%).
- Reducerea costurilor cu personalul prin reducerea numărului de angajați cu 25%.
- Reducerea cheltuielilor operaționale și creșterea eficienței operaționale, printre altele, prin îmbunătățirea productivității și standardizarea flotei.
Brussels Airlines caută soluții pentru a evita concedierile forțate. Cei responsabili cu forța de muncă trebuie să caute soluții alternative prin intermediul cărora să fie redus numărul de angajați: contracte sezoniere, pensionarea celor cu acest drept, revizuirea contractelor part-time, concedii fără plată sau chiar voluntari care vor să plece din companie.
În paralel cu aplicarea măsurilor drastice de revitalizare a companiei, Brussels Airlines poartă discuții în paralel cu autoritățile din Belgia cu privire la un sprijin financiar necesar pentru a depăși criza produsă de COVID-19.