British Airways va relua zborurile cu Airbus A380, din noiembrie 2021

1 500

British Airways va reactiva flota de avioane A380, primele zboruri fiind programate în noiembrie spre destinații din Statele Unite. Pentru început, avioanele A380 British Airways vor zbura pe destinațe scurte și medii pentru a permite reacomodarea echipajelor, urmată în scurt timp de operarea către Miami și Los Angeles din SUA, precum și Dubai, în decembrie.


British Airways a decis să reia zborurile cu A380 după ce Statele Unite au anunțat relaxarea condițiilor de călătorie din Europa și Marea Britanie, fără carantină pentru persoanele vaccinate. Compania aeriană urmează să zboare spre 23 de aeroporturi americane în această iarnă. British Airways va opera 246 de zboruri pe săptămână, mai mult decât orice alt transportator transatlantic. 

British Airways va crește numărul de zboruri pe rutele operate spre America de Nord, inclusiv spre New York. Frecvența va crește inițial la cinci pe zi, urmat la opt zboruri zilnice în decembrie. Compania aeriană va opera și servicii de două ori pe zi către Boston, Chicago, Los Angeles, San Francisco, Washington, Dallas, Miami și Toronto, precum și servicii zilnice către Philadelphia, Phoenix, Seattle, Atlanta, Denver, Houston și Vancouver

Pe lângă creșterea frecvenței, în octombrie și noiembrie, British Airways va relua zborurile către Austin, Orlando, Tampa, San Diego, Las Vegas și Baltimore. În decembrie, compania aeriană va începe, de asemenea, să zboare din nou către Nashville și New Orleans, care s-au dovedit a fi un succes pentru clienți atunci când au lansat prima dată.

Mai aproape de casă, British Airways a crescut zborurile către o serie de destinații pe distanțe scurte, adăugând încă 13.000 de locuri spre destinațiile de vacanță. Destinațiile populare de agrement Marrakech și Dalaman vor apărea din nou în programul de zbor și vor fi lansate și zborurile spre stațiunea turcească Antalya. Ținând cont că se apropie sezonul rece, British Airways va relua zborurile spre destinații de schi, inclusiv Innsbruck, Grenoble și Salzburg.

Neil Chernoff, directorul operațional British Airways, a declarat: „Acesta este un moment interesant pentru British Airways și clienții noștri, deoarece vedem cu optimism redeschiderea frontierelor. Cu știri binevenite din SUA, creștem numărul zborurile și reactivăm unele dintre avioanele A380 pentru a oferi clienților noștri cât mai multe opțiuni posibil. Pe alte rute adăugăm și servicii suplimentare pentru a ne asigura că pasagerii pot profita de o vacanță atât de necesară.

Totodată, British Airways va crește numărul zborurile pe tot parcursul anului către principalele orașe europene: 48 de servicii săptămânale către Amsterdam, 33 zboruri săptămânale spre Geneva, 35 către Dublin, 28 către Milano și 21 către Berlin, Paris și Roma.

Filiala British Airways, BA City Flyer, urmează să opereze un program de 43 de zboruri pe săptămână către Edinburgh, 33 spre Dublin, 25 spre Glasgow, 18 spre Belfast, 16 spre Amsterdam, 15 spre Rotterdam, 15 spre Berlin, 12 către Frankfurt, 12 la Dusseldorf și 11 la Zurich. 

De asemenea, compania aeriană va lansa o nouă rută de la Belfast la Birmingham, precum și zboruri spre o nouă destinație de schi Salzburg, de la London City și Southampton.

Leave A Reply

Your email address will not be published.