Britanicii vaccinați nu mai stau în carantină când călătoresc în Italia

0 210

Începând de astăzi, 31 august, călătorii britanici care călătoresc în Italia nu mai trebuie să stea în carantină, condiția fiind ca aceștia să fie complet vaccinați. Totuși, trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test COVID-19.


Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a declarat că obligativitatea carantinei va fi anulată începând de astăzi (31 august).

Pentru a fi considerați complet vaccinați, călătorii trebuie să aibă schema completă de vaccinare (cu două doze sau o singură doză, după caz) și să fi trecut cel puțin 14 zile înainte de a ajunge în Italia.

La intrare în Italia, călătorii trebuie să prezinte, de asemenea, un rezultat negativ al unui test PCR / antigen negativ efectuat în 48 de ore de la sosirea în Italia.

Italia a introdus restricția de izolare de cinci zile pe 21 iunie din cauza răspândirii variantei Delta în Marea Britanie. În continuare, cei care nu sunt vaccinați complet vor trebui să stea în carantină timp de cinci zile în Italia și până la 10 zile la întoarcerea în Marea Britanie.

Pentru cele patru state din Marea Britanie, Italia încă se află pe lista de chihlimbar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.