Boeing 737-800 American Airlines ecoDemonstrator

1 821

Boeing a terminat de echipat un Boeing 737-800 American Airlines cu cele mai noi tehnologii eco. Avionul cunoscut şi sub numele de ecoDemonstrator este înzestrat cu tehnologii moderne şi echipamente de testare şi va fi supus unor probe intense în Montana.

Programul ecoDemonstrator 2012 este un parteneriat între Boeing, American Airlines şi Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA). Scopul programului este de a accelera integrarea noilor tehnologii eco în aeronavele viitorului. Sunt luate în calcul mai multe criterii: economia de combustibil, motoare mai silenţioase, cost de întreţinere mai mic, materiale durabile, reducerea emisiilor de CO2, noi soluţii pentru curăţare etc.

American Airlines 737 Eco Demonstrator

American Airlines a împrumutat, pentru trei luni, un 737-800 Next-Generation de la Boeing pentru a-l folosi la teste. După terminarea testelor, aeronava va fi returnată, configurată la versiunea standard şi livrată.

Boeing-ul 737-800 American Airlines ecoDemonstrator va avea îmbunătăţiri la aripi şi motoare, dar se va aplica şi o nouă metodă de economisire a combustibilului prin eficientizarea traiectoriei zborului. În 2013, testele se vor face pe o aeronavă Boeing 787, iar în 2014 şi 2015 pe aeronave mai mari.

Leave A Reply

Your email address will not be published.