Blue Air va opera zboruri din Arad spre Paris, Stuttgart, Milano și București

0 785

Compania Blue Air va opera 14 zboruri săptămânale de la Aeroportul din Arad spre patru destinații,. Rutele alese de operatorul aerian sunt Arad – Stuttgart (trei curse pe săptămână), Arad – Milano Bergamo (două curse pe săptămână), Arad – Paris Charles de Gaulle (două curse pe săptămână) şi Arad – Bucureşti Otopeni (şapte curse pe săptămână).

Prin contractul pe care îl va semna cu Consiliul Județean, Blue Air se obligă prin contract să opereze aceste curse cel puţin 12 luni de zile de la primul zbor al companiei care va decola de pe Aeroportul Arad, nu mai târziu din noiembrie 2022.

Comisia Europeană a aprobat alocarea unui ajutor de stat de către Consiliul Judeţean Arad către companii de transport aerian care au fost afectate de pandemia de Covid. Milionul de euro nu putea fi încasat de o singură firmă, valoarea maximă a ajutorului pentru fiecare societate în parte fiind de 600.000 de euro. După ce Consiliul Judeţean a anunţat alocarea acestui ajutor, Blue Air şi-a propus să îl acceseze și va primi 600.000 de euro.

Leave A Reply

Your email address will not be published.