Numărul zborurilor europene anulate este în creștere

1 3.033

În ultimele două săptămâni s-a înregistrat o creștere importantă a zborurilor anulate pe aeroporturile europene, culminând cu anulări a sute de zboruri în weekendul (4-5 iunie). În Marea Britanie, 4% din zboruri au fost anulate sâmbătă, 4 iunie, iar în Olanda au fost anulate 11% dintre zborurile programate în aceeași zi. 

Anulările au crescut și de la aeroporturile franceze și spaniole în weekendul trecut, deși este posibil să fi fost pur și simplu repercusiunile anulărilor în altă țări. Deși există un salt vizibil al anulărilor de zboruri de pe aeroporturile spaniole, proporția este încă relativ scăzută, atingând un vârf de 1,2% pe 5 iunie, deși aceasta este mult mai mare decât a fost cazul în cea mai mare parte a lunii mai.

Aeroporturile și companiile aeriene implicate au vorbit despre deficitul de personal

Aeroporturile și companiile aeriene implicate au vorbit despre deficitul de personal și despre timpul necesar pentru a aduce personal nou la bord, inclusiv despre obținerea autorizației de securitate pentru a putea lucra și deplasa în toate părțile aeroportului. Deși aeroporturile sunt aglomerate, nu numărul mare de zboruri ar fi cauza. Deși volumele de zboruri cresc treptat, acestea nu reflectă modelul anulărilor. Să nu uităm că nivelul operațional la nivel global este sub cel înregistrat înainte de pandemie.

Fără îndoială, faptul că 11% dintre zborurile anulate în Olanda într-o singură zi are un impact uriaș asupra călătorilor în acea zi, dar este excepțional. Pe tot parcursul lunii mai, anulările de zboruri au fost în medie de mai puțin de 2% din Țările de Jos, 0,6% din aeroporturile franceze, 1,1% din aeroporturile din Marea Britanie și 0,2% din aeroporturile spaniole. 

În plus, acolo unde au avut loc anulări, acestea au fost în principal zboruri pe distanțe scurte și regionale. În săptămâna dintre 30 mai și 5 iunie, doar 1,1% din zborurile dintre SUA și Olanda au fost anulate, comparativ cu 16,5% a zborurilor către Germania.

1 comentariu
  1. […] cum se anticipa, aproximativ 10% dintre zborurile programate pentru lunile iulie și august au fost deja anulate și nu este exclus să asistăm și la alte anulări. Companiile aeriene sunt nevoite să […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.