Alertă de călătorie: 2 zile de grevă la mai multe aeroporturi din Franța!

0 313

Compania aeriană Air France avertizează că o grevă organizată în cadrul unor furnizori de servicii din mai multe aeroporturi franceze, inclusiv Paris-CDG și Orly, va provoca perturbări operaționale miercuri și joi, în special în timpul controalelor înainte de plecare.

Pentru 8 iunie, Air France plănuiește să-și mențină programul de zbor. Cu toate acestea, sunt așteptate întârzieri și perturbări ale traficului aerian. Pentru joi, 9 iunie, din cauza unei mișcări sociale a unor angajați ai Parisului Aéroport, Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) a cerut companiilor aeriene să-și reducă programul de zboruri cu plecare și sosire la Paris-CDG.

Air France precizează: „Pentru a limita orice inconvenient, vă încurajăm să vă faceți check-in online, să vă anticipați sosirea la aeroport și să mergeți la sala de îmbarcare imediat ce ați lăsat bagajele. Echipele noastre de la aeroport și din centrele noastre de relații cu clienții se mobilizează și fac tot posibilul pentru a vă sprijini”. Paris Aéroport sugerează la rândul său ca pasagerii să sosească cu 3 ore înainte de decolarea zborului internațional (2 ore pentru celelalte), fiind anticipați timpuri lungi de așteptare la controale.

Greva va afecta, desigur, toate companiile aeriene, dar și alte aeroporturi, cum ar fi cel din Carcassonne-Sud de France, unde un reprezentant al CGT a explicat în L’Indépendant că respectiva grevă de miercuri afectează în principal birourile de check-in și serviciul de securitate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.