blank

Berlin-Brandenburg ar putea fi deschis parţial în martie 2014

0 647

Din martie 2014, aeroportul Berlin-Brandenburg International ar putea fi deschis parţial, informează Deutsche Welle. După 4 tentative de inaugurare, poate a 5-a va fi cu noroc. Anul trecut eram extrem de entuziasmat pentru că urma să se deschidă unul dintre cele mai mari şi moderne aeroporturi din Europa. BER trebuia introdus în sistemul operaţional încă din octombrie 2011, dar s-a amânat pentru 3 iunie 2012, apoi pentru 17 martie 2013 şi amânările au tot continuat.

Berlin-Brandenburg_1

Surse apropiate Consiliului de Administraţie al aeroportului, citate de AFP, spun că aeroportul Berlin-Brandenburg ar urma să fie deschis parţial, cu până la 10 mişcări (aterizări/decolări) de aeronave pe zi. Aproximativ 1500 de pasageri ar urma să tranziteze zilnic aeroportul Berlin-Brandenburg, departe de cei 82 000 de pasageri la cât este proiectat să reziste. Această deschidere parţială va implica companiile aeriene Air Germania şi Condor.

Construcţia gigant a costat iniţial 2.4 miliarde de EUR, însă costul a ajuns la 4.3 miliarde EUR cu toate penalizările şi reproiectările necesare. Încă de la început, Berlin-Brandenburg a avut probleme cu sistemul de stingere al incendiilor, care s-a dovedit a fi proiectat prost.

Berlin-Brandenburg_6

Berlin-Brandenburg_5

Berlin-Brandenburg_4

Berlin-Brandenburg_3

Berlin-Brandenburg_2

Construit pentru a înlocui cele trei aeroporturi care deservesc capitala Germaniei, inclusiv aeroportul Berlin Schönefeld pe care se bazează noul proiect, BER este situat la doar 18 km de centrul oraşului Berlin, în zona de sud. Când va fi 100% operaţional, o mare parte dintre porţi vor fi folosite de AirBerlin şi partenerii din Oneworld.

Leave A Reply

Your email address will not be published.