blank

Berlin Brandenburg International – inaugurarea pe 3 iunie 2012

3 749

Capitala Germaniei, Berlin, are probleme grave cu aeroporturile. În prezent sunt 2 (Schönefeld şi Tigel), dar micuţe şi ineficiente. Se pare că această problemă se va rezolva în vara acestui an când este programată inaugurarea aeroportului Berlin Brandenburg International.

Va fi al doilea aeroport ca mărime din Republica Federală, după cel din Frankfurt pe Main, cu o capacitate de până la 45 milioane de pasageri anual. Începând din iunie 2012, întregul trafic aerian va fi redirecţionat, de la cele două aeroporturi actuale ale Berlinului, către noul aeroport Berlin Brandenburg International Willy Brandt.

Construcţia gigant se întinde pe 1.470 de hectare. Impunători vor fi cei 33.000 de metri pătraţi ai terminalului din sticlă, înalt de 6 etaje, în incinta căruia vor funcţiona 104 ghişee şi 200 de automate pentru check-in. Tehnologie de ultimă oră, design pe măsură, cu linii clare şi elemente arhitecturale aparţinând curentului Bauhaus, shopping, zeci de restaurante şi cafenele aşteaptă în primele luni după deschidere în jur de 27 milioane de pasageri.

Partea mai puţin vizibilă este că Berlin Brandenburg International va dispune de 85 de locuri de parcare pentru aeronave, iar la orele de vârf, vor ateriza şi decola avioane cu circa 6.500 de oameni la bord, într-o singură oră. Autobuze, metrouri şi trenuri vor lega aeroportul de centrul oraşului, distanţa fiind parcursă în mai puţin de jumătate de oră.

Berlin Brandenburg International va avea 2 piste, una de 3600m – asfalt şi una de 4000m – beton, pe care vor ateriza şi decola aproximatv 1500 aeronave pe zi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.