fbpx Belgia a introdus câteva regiuni din România pe lista roșie. Vezi noile condiții de călătorie și intrare în Belgia.

Belgia a introdus câteva regiuni din România pe lista roșie. Vezi noile condiții de călătorie și intrare în Belgia.

1 18.059
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Belgia are o atitudine atipică și un sistem de clasificare unic. Dacă până acum s-a comunicat la nivel de țară, continent, organizație, iată că Belgia a început să clasifice și la nivel de regiune și județ.

România, în mod normal, este pe lista portocalie. Asta înseamnă că, începând cu data de 1 august 2020, trebuie să fie respectate noile condiții de călătorie în Begia. Toate persoanele, care intră în Belgia în scop turistic, vor fi obligate să completeze anterior intrării formularul online, Passenger Locator Form.

Însă 4 regiuni mari din România sunt pe lista roșie. Vorbim aici de județele din următoarele regiuni Centru (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu), Sud-Est (Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea, Tulcea), Sud-Munteni (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) și Sud-Vest Oltenia (Gorj, Valcea, Olt, Dolj, Mehedinti).

Regiunile Romaniei

Toți cei ce vor dori să călătorească în Belgia, pornind din regiunile menționate mai sus, vor intra în carantină și vor fi testați de COVID-19. Testul este efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea în această țară. Conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, măsura autoizolarii și testarea sunt în competența autorităților regionale. Și mai trebuie luat în calcul faptul că Belgia interzice călătoriile în scop turistic din aceste regiuni din România.

Celelalte județe ale României rămân incluse în zona portocalie. În context, MAE reamintește că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie autoritățile belgiene le recomandă monitorizarea stării de sănătate, iar în cazul apariției unor simptome specifice infecției cu COVID-19 să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu. 

Belgia actualizează aceste liste în fiecare zi la ora 16:00, dacă e nevoie! Vom reveni cu precizări! Mai multe informații găsiți pe site-ul https://diplomatie.belgium.be/fr.

1 comentariu
  1. […] Belgia a introdus câteva regiuni din România pe lista roșie. Vezi noile condiții de… […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.