Belarus a blocat decolarea unui avion Lufthansa sub pretextul ”amenințării de securitate”.

0 958

Telenovela cu Belarus și Regimul Lukașenko continuă și astăzi, 24 mai. Lufthansa a confirmat că aeronava Airbus A319 (D-AIBD), care trebuia să zboare pe ruta Minsk – Frankfurt, a fost reținută la sol sub pretextul ”amenințării de securitate”.

Bagajele și pasagerii au fost controlați de forțele de securitate, ceea ce a dus la o întârziere a zborului de aproximativ 2 ore. La bord s-au aflat 46 de pasageri și cinci membri ai echipajului. Într-un final, avionul a decolat la ora 16:20 spre Germania.

Aeroportul din Minsk a ținut să precizeze că acțiunea a avut loc în urma unei amenințări cu bombă, care a fost primită pe email.

Incidentul intervine în plin scandal internațional legat de modul în care Belarus a deturnat un avion RYANAIR, ce opera zborul Atena – Vilnius, și a-l obliga să aterizeze la Minsk. Sub pretextul unei amenințări cu bomba la bord, aeronava a fost forțată să aterizeze la Minsk. În realitate, acțiunea a avut ca scop arestarea lui Roman Pratasevic, cel ce a pus bazele canalului Nexta de pe Telegram, devenind astfel una dintre principalele surse de știri împotriva lui Aleksandr Lukașenko. El este ostil liderului din Belarus și a ajutat la coordonarea protestelor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.