blank

Beijing Daxing, pregătit pentru inaugurare / Peste 60 de companii aeriene vor zbura la Beijing Daxing

0 960

Prima etapă de dezvoltare a noului Aeroport Internațional Beijing Daxing a fost finalizată la finalul lunii iunie 2019. Apoi au început lucrările de finisare și testele operaționale.

Pe 19 iulie 2019, Aeroportul Beijing Daxing a efectuat prima repetiție completă. În aproximativ 6 ore, peste 6000 de participanți au trecut prin toate procedurile ca niște pasageri obișnuiți. Testul acesta a avut rolul de a depista eventualele probleme în fluxul operațional și remedierea acestora.

Oficialii chinezi sunt încrezători în respectarea termenului de inaugurare. Unele publicații din Asia spun că noul aeroport ar putea fi deschis pe 15 septembrie. Însă, până la confirmarea oficială, noi comunicăm data de 30 septembrie, ziua când Aeroportul Beijing Daxing își va deschide porțile.

Beijing Daxing, pregătit pentru inaugurare

Sunt așteptate pentru 60 de companii aeriene din întreaga lume să zboare din spre Beijing Daxing. Printre acestea sunt și operatorii chinezi: China Southern Airlines, China Eastern Airlines, Beijing Capital Airlines.

Însă prima companie aeriană, care își mută toate operațiunile la Beijing Daxing, este China United Airlines, subsidiara China Eastern Airlines. Începând cu 30 septembrie 2019, cele 60 de avioane ale operatorului China United Airlines vor zbura de la noua bază. Totodată, vor fi relocați și peste 4000 de angajați.

Shanghai Airlines, o altă subsidiară China Eastern Airlines, își va muta toate operațiunile la Beijing Daxing.

Peste 60 de companii aeriene vor zbura la Beijing Daxing

În sezonul de iarnă 2019-2020, China Eastern Airlines va muta 10% din operațiunile de la Beijing Capital la noua bază Beijing Daxing. Urmând ca 80% din operațiuni să fie mutate începând cu sezonul estival 2020. De la Beijing Capital, China Eastern Airlines va continua să opereze și în 2020 cele 46 de zboruri zilnice spre Shanghai.

Potrivit Administrației Aviației Civile din China, China Eastern Airlines și subsidiarele vor primi 30% din sloturile noului Aeroport Internațional Beijing Daxing.

Însă cele mai multe sloturi, în coantum de 40%, vor fi alocate companiei China Southern Airlines. Pe lângă sloturile operaționale, China Southern a construit cel mai mare hangar tehnic din Asia, centrul de control operațional și baza de producție a meniurilor pentru zboruri.

Restul de 30% din sloturi vor fi împărțite între celelalte companii aeriene, care vor zbura din/spre Beijing Daxing. Printre companiile din China, mai enumerăm aici Beijing Capital Airlines, Air China.

Companiile aeriene pregătite să zboare la Beijing Daxing

Legat de operatorii europeni, Finnair (3 noiembrie) și LOT Polish Airlines (28 octombrie) vor debuta în sezonul de iarnă 2019-2020 cu zboruri spre Beijing Daxing. Însă acestea vor veni în completarea celor existente deja către Beijing Capital.

În schimb, British Airways (începând cu 27 octombrie) a anunțat mutarea tuturor operațiunilor de la Beijing Capital la noul aeroport Beijing Daxing.

Cu 4 piste, 268 de locuri de parcare pentru avioane și terminalul de 700.000 de metri pătrați, noul aeroport Beijing Daxing este pregătit să întâmpine 45 de milioane de pasageri pe an până în 2021 și 72 de milioane de pasageri până în 2025.

Leave A Reply

Your email address will not be published.